U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

U selo Parada kod Kuršumlije stigla snajka iz Kragujevca, mladoženja govorio da će lakše dobiti sedmicu na Lotou nego naći ženu, ali prevario se

Autor 3 maj 2021

KURŠUMLIJA- U planinsko selo Parada u opštini Kuršumlija posle četiri decenije došla je prva snaja. Ovo selo u blizini Lukovske banje je pre pola veka imalo struju, vodu, put i oko 500 stanovnika. Danas u njemu živi samo porodica Ilić.  Mladoženja Goran Ilić je pre nekoliko godina rekao da će pre dobiti sedmici na Lotou nego dovesti snašu u svoju kuću.

 

-Nisam se nadao da će to da se desi, da se oženim. Maju sam upoznao u Lukovskoj banji. Malo po malo desilo se, uzeli smo se i tu ćemo da živimo. Nisam verovao da ću da se oženim, kaže Goran Ilić iz Parade.

Maja je u Lukovskoj Banji, gde je bila na odmoru, upoznala Gorana i odlučila da gradski život zameni za seosku sredinu.

-Kragujevac je ipak veliki grad i tamo sam navikla, ali zbog ljubavi sve se može i da se promeni sredina i sve, jednostavno tako sam odlučila, zavolela sam ga, priča Maja Adamović iz Kragujevca.

Mladoženjin otac Miloš Ilić se nada da će se prinoviti snaja.

-Dobiću unuka ili unuku, pa ću biti srećniji čovek još nego što sam sada“, dodaje Miloš.

Ilići veruju da za njih i ostale meštane, zbog blizine Lukovske banje dolaze bolji dani.

Boravak gostiju u netaknutoj prirodi, bogatoj zelenilom i termalnim vodama je šansa koja se ne sme propustiti.

-Svi mladi radno sposobni ljudi imaju priliku da žive i rade ovde kod nas. Ko dovede sa strane dečka ili devojku organizuje se besplatna svadba i, naravno, dobijaju posao za stalno, napominje Marko Gašić, zamenik direktora Lukovske banje.

Među meštanima Lukovske Banje nema nezaposlenih, a završetkom novog hotela, početkom leta posao će dobiti stotinu radnika.

(Izvor RTS)

15
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=494511

3 maj 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions