U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U selu Bajčince otkrivena spomen-ploča dvojici meštana koji su poginuli na karauli Košare

Autor 15 apr 2019

PROKUPLJE- Na zgradi Osnovne škole u selu Bajčince kraj Prokuplja otkrivena je spomen-ploča poginulim junacima sa Košara. Ovaj spomenik posvećen je poručniku Ivici Petkoviću, pripadniku 125. motorizovane brigade i Radiši Ivkoviću, komandiru policije u Boru, koji su izgubili život braneći otadžbinu, a koji su inače iz ovog prokupačkog sela.

 

Otkrivanju spomenika prisustvovali su predstavnici Grada Prokuplja i Vojnog sindikata Srbije, drugovi iz brigade, predstavnici Škole, rodbina, prijatelji i brojni meštani Bajčinca.

-Ovaj spomenik je spomenik hrabrosti, kazao je Saša Jovović, direktor Osnovne škole “Milić Rakić Mirko”, u čijem sastavu radi četvororazredna Škola u Bajčincu.

Spomen-obeležje je otkrio i donirao Slavoljub Pavlović, najbolji drug Ivice Petkovića.

Na otkrivanju spomenika, o poginulima su govorili njihovi preživeli ratni drugovi, sećajući se njihove hrabrosti i požrtvovanja u borbi za slobodu naroda.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464727

15 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U selu Bajčince otkrivena spomen-ploča dvojici meštana koji su poginuli na karauli Košare”

  1. SRBIN

    SLAVA HEROJIMA-SRBIJA I SRBSKI NAROD IH NE TREBA NIKADA ZABORAVITI-ŽIVELA JUNAČKA SRBIJA, ŽIVELA NAŠA MAJKA SRBIJA, ŽIVELI NAŠI HEROJI SA KOŠARA, ŽIVELO NAŠE KOSOVO I METOHIJA, SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA—————-

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up