Soko Banja

FAM
BlaceDoljevacKuršumlijaMerošinaPoslednje VestiPreko plotaProkupljeŽitorađa

U selu Obilić kod Bojnika obeleženo 102 godine od Topličkog ustanka

BOJNIK- Polaganjem venaca na Spomen obeležje ratnicima u selu Obilić kod Bojnika obeleženo je 102 godine od Topličkog ustanka Na početku skupa prisutnima se obratio Predsednik Opštinskog Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920. Bojnik, Dragoslav Anđelković.

Vence su na Spomen obeležje ratnicima položili delegacija Opštine Bojnik, delegacija Republičkog i Bojničkog Opštinskog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije1912-1920., delegacija Okružnog odbora Topličkog okruga, delegacija Opštinskog odbora Saveza potomaka ratnika Medveđe i SUBNOR-a Medveđa. Minutom ćutanja odana je počast poginulima, a zatim se gospodin Tomislav Tomić, podpredsednik Republičkog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920. obratio prisutnima. Bio je ovo čas istorije. Sledio je recital „Srbi ponovo odbiše lance“, koji je izvela mlada nada Bojnika, Zorana Jovanović iz Pridvorice. Organizator i predstavnici delegacija su izrazili svoje zadovoljstvo što je svojim nastupom uveličala ovaj događaj i na tome su joj čestitali i zahvalili. Prisutnima se obratio i predsednik Mesne zajednice Obilić.

Podsetimo odluka o podizanju ustanka doneta je 24. februara u selu Obilić kod Bojnika gde je održan sastanak oko 300 četovođa. Ustanak je počeo 26. februara u selu Mačkovac kod Kuršumlije.

(Izvor Radan Pusta Reka Portal)

Soko Banja

Jedan komentar

Back to top button