U kategoriji Blace, Društvo, Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

U sitnicama je radost življenja

Autor 6 apr 2020

PROKUPLJE – Retko koji muškarac ljubi ruke, kad želi da kulturno pozdravi damu. Ako vidiš takvog čoveka, znaj da se on tako ophodi prema svom domu, ženi, roditeljima, prema deci, životinjama i biljkama.
Za poznatog prokupačkog glumca Dejana Jovičića – Šucu, videli ste i čuli kako glumi u prokupačkom pozorištu, koliko je majstoričav i kako damama ljubi ruke u znak poštovanja.
Danas sam obišla njegovo dvorište. Dok njegova dama Zlata vredno šije maske, koje su nam sada preko potrebne, on uređuje dvorište koje oplemenjuje cveće i drveće.


Prvo mi je zapalo za oko smokvino stablo, a na vrhovima grana, kocke od stiropora. Svaka probušena na vrhu, čuva plod od mraza. U dokolici, čovek čuva i neguje svoje biljke.
Zamislite onda kako ume da čuva i ceni ljudsko srce od svakog smrzavanja.
Pored smokve, Pančićeva omorika, stara tridesetak godina, štiti vazduh, puni pluća kiseonikom, diše i vedri svačiji pogled.
U dnu dvorišta, crveni se cvet Japanske dunje. Ona raste kao žbun koji oplemenjuje dvorište i bistri pogled tokom, pomalo dosadnih i ne baš radosnih, dana.
Od Zlate sam dobila mirisan buket plavih zumbula i lavande da mi život lepše miriše.
Ljudi koji se bave umetnošću, oni na takav način i žive, kakvo god da je vreme. Šuca je umetnost i posvećenost rasprštao i u svom dvorištu, pa kad dođete, nekako vam se i ne ide.
Sve što vam se čini beznačajno i malo, nije! U sitnicama je radost življenja. Od starijih se uči kako treba da se ophodiš prema svemu i svima.

Pročitajte i...  Novosti za roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480241

6 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “U sitnicama je radost življenja”

  1. Petar

    Kako ne odlete stiropori kad dune vetar?

    • Stari smokvar

      Da ste nekad nabijali stiropor na vrhove smokve znali bi. To ni orkan vise ne moz doduvava.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up