U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U školi “Milić Rakić Mirko” obeležen Svetski dan borbe protiv side

Autor 1 dec 2015

PROKUPLJE- Učenici i nastavnici Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ radionicama i vršnjačkom edukacijom obeležili Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Dan borbe protiv side u skoli Mirko2 Dan borbe protiv side u skoli Mirko

Kako bi učenike edukovali o bolesti AIDS-a u okviru nastavnih aktivnosti građanskog vasdpitanja za školarce petog i šestog razreda organizovana je radionica na kojoj su se upoznali sa samom bolešću, načinom prenošenja, ali i zaštitom od ove pošasti savremenog doba.

– Na radionici smo posebno naglasili i stav da i ljudi oboleli od ove bolesti moraju da budu deo društva i da ravnopravno učestvuju u svim njegovim segmentima – objasnila je pedagog škole Jelena Milosavljević.

U okviru ove radionice izrađivane su crvene tračice, koja odražava svest o postojanju side. Ovaj simbol podeljen je nastavnicima škole, koji su ih nosili tokom nastave.

Pročitajte i...  Strah od zagrljaja

Dan borbe protiv side u skoli Mirko4

Stariji učenici sedmog i osmog razreda prisustvovali su tribini i času vršnjačke edukacije, koju su za njih organizovali članovi Omladine Crvenog krsta, a koji su inače učenici Srednje medicinske škole „Dr Aleksa Savić“.

Učenici i nastavnici ove škole i izdvojenog odeljenja u selu Petrovca, iskoristili su i zakazani roditeljski sastanak i anketirali roditelje i uključili ih u obeležavanje ovog dana.

 

Učenica Nikolina Đokić objašnjava da je cilj ankete bio da se vidi koliko su sami roditelji upoznati sa ovom bolešću, ali i da im se skrene pažnja da je to bolest koja je prisutna u našoj sredeni i da se ona ne događa nekom drugom.

– Smatramo da naši roditelji moraju da ozbiljno shvate ovu bolest, jer samo znanjem  ćemo se zajedno zaštititi od nje – kaže Nikolina.

Pročitajte i...  Karatisti se vratili treninzima

Celokupne aktivnosti koje je škola „Milić Rakić Mirko“ organizovala odvijale su se pod parolom „Dan borbe protiv side“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=40120

1 dec 2015. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up