U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U subotu velika akcija čišćenja Prokuplja, kada očiste grad kreću ka selima

Autor 4 nov 2019

PROKUPLJE- Grad Prokuplje, u saradnji sa Javno-komunalnim preduzećem “Hameum“, organizuje veliku akciju čišćenja grada, koja će biti sprovedena u subotu, 9. novembra, od 9 do 17 sati, na više gradskih lokacija.
Kako je istakla član Gradskog veća za informisanje, Dragana Mitrović, pored čišćenja grada pred zimu, cilj akcije je podizanje svesti građana da vode računa gde odlažu smeće, kako bi sredina u kojoj živimo bila čista i zdrava.
-Ovim putem, pozivamo sve direktore javnih preduzeća, ustanova, škola, pozivamo zaposlene, učenike, građane da se odazovu i da svojim učešćem doprinesu da Prokuplje bude čistiji i lepši grad i da takav dočeka predstojeću zimu. Za sve učesnike biće obezbeđene rukavice, džakovi za prikupljanje smeća, kazala je ona.
Kako dodaje, akcija čišćenja grada će se sprovoditi u kontinuitetu.
-Kako je planirano, sa čišćenjem i sakupljanjem otpada počeće se od samog ulaza u Prokuplje, kod Kasarne, sve do mosta, dok će druga ekipa biti raspoređena u Sokićevom naselju. Akcija će obuhvatati i čišćenje i uređenje prostora kod Sportske hale, priobalja reke Toplice, od mosta prema fabrici Leoni, sve do Stražavačke reke, naglasila je Mitrović i dodala da oni koji ne mogu da dođu na određene lokacije, mogu da učestvuju u akciji čišćenjem svojih dvorišta.
Ako vreme posluži, plan je da se ove subote očisti taj deo grada, a onda se nastavlja dalje, ka centru, Hisaru, Gariću.
-Kada završimo čišćenje grada, mogli bismo svi zajedno, u dogovoru se predsednicima saveta mesnih zajednica, da organizujemo akciju čišćenja sela. Da nam i grad, ali i okolna sela budu čisti, da damo primer mladima, kaže ona.
Prema njenim rečima, građani slobodno mogu da daju predloge da se pored čišćenja, grad „ulepša“ na još neki način, bilo da je farbanje ograda u pitanju, autobuskih stajališta, klupa u parkovima.
-Doprinos lepšem i zdravijem okruženju može dati svako od nas, učešćem u akciji ili pokretanjem inicijative za uređenje nekog prostora. Važno je da se odgovorno ponašemo prema gradu i prirodi i da čuvamo ono što nam je dala, za nas i buduće generacije, zaključila je većnica Dragana Mitrović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474057

4 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “U subotu velika akcija čišćenja Prokuplja, kada očiste grad kreću ka selima”

  1. Prava stvar za sva mesta svi mi imamo toliko vremena da već jednom krenemo sa čišćenjem svoje okoline,,

  2. Starosedelac

    Odlična ideja da se čišćenje organizuje i u selima.
    U Donjoj Konjuši najveći zagađivač Tolice i okoline je vlasnik radnje kod škole. On i njegov otac bacaju sve i svašta u reku i u tuđa dvorišta.

  3. Bogme imate šta i čistiti, sve puno vrećica plastičnih boca starih stvari .Akcija za sve pohvale.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up