U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U susret manifestaciji „Dani evropske baštine 2019“

Autor 21 avg 2019

PROKUPLJE- Iako će manifestacija „Dani evropske baštine 2019“, biti održana krajem septembra, Narodni muzej Toplice se već ovih dana priprema za učešće u ovom važnom i značajnom projektu. Ovogodišnja tema je „Umetnost i zabava-nasleđe u fokusu“.

U Muzeju ističu, da će ovom temom biti obuhvaćeni različiti aspekti nasleđa posvećeni umetnosti i zabavi, koji nam omogućavaju da uživamo u kulturnim sadržajima, pobegnemo iz svakodnevnog života i probudimo u sebi stvaraoce, zaštitnike nasleđa i poznavaoce umetnosti.

-Ove godine je cilj da se istraže svi aspekti nasleđa, materijalnog i nematerijalnog, koji su povezani sa zabavom. To je izuzetno široka tema koja pokriva vizuelne umetnosti, bioskop, cirkus, sajmove, ples, proslave, festivale, igre, čitanje, muziku, fotografiju, radio, televiziju, pozorište, turizam i sport. Ideja je da se građanima omogući da posete i istraže nasleđe koncertnih dvorana, pozorišta, bioskopa, da nauče sve o kostimima, instrumentima i predmetima, koji čine deo istorijskog ili živog nasleđa, rekla je koordinator manifestacije „Dani evropske baštine“ u Prokuplju Marijana Ostojić.

Pročitajte i...  Kuršumlija: 8,5 miliona za "jedan šalter"

Direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić je naglasio da se ustanova na čijem se čelu nalazi, sa velikim zadovoljstvom pridružila ovoj manifestaciji i da će i ovaj put za svoje posetioce pripremiti bogat i raznovrstan program, kakav je bio i ranijih godina.

-Želimo da nastavimo saradnju sa kulturno-obrazovnim institucijama Grada Prokuplja i ovim putem pozivamo sve koji žele da se uključe u obeležavanje jedne od najdugotrajnijih i najmasovnijih evropskih manifestacija, koje promovišu kulturno nasleđe, da nam se jave najkasnije do 15. septembra. Zainteresovani mogu učestvovati tako što će organizovati različita predavanja, tribine, književne i muzičko-poetske večeri ili javne časove, naglasio je Žarić i još jednom pozvao svoje sugrađane da učestvuju i u organizovanju i pripremi izložbe starih igračaka, tako što će u Muzej doneti svoje omiljene plišane i gumene lutke, društvene igre, značke, salvete, bedževe, hemijske olovke sa obeležjima grada Prokuplja.

Pročitajte i...  U toku realizacija najvećeg internog projekta komunalnog preduzeća

Obilazak stalnih postavki u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ i ove godine biće slobodan za sve posetioce.

Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
lynda course free download
download micromax firmware
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470648

21 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up