U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U toku obuka krojenja i šivenja za lica sa invaliditetom

Autor 25 okt 2019

PROKUPLJE- Kulturno obrazovni centar „Toplica“ iz Prokuplja, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Agencijom za obrazovanje iz Čačka, organizuje obuku krojenja i šivenja za lica sa invaliditetom.

Radi se o stručnoj obuci pet lica koja se kao nezaposlena nalaze na evidenciji prokupačke Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sredstva za realizaciju ove obuke, obezbedila je Nacionalna služba kroz program „Usluge obrazovanja i profesionalnog osposobljavanja nezaposlenih lica sa invaliditetom“.

Obuka je počela 21. oktobra i trajaće do kraja januara naredne 2020. godine.

Tokom obuke, koju vodi diplomirani tekstilni inženjer Suzana Koprivica, polaznici će imati 250 časova praktične i teoretske nastave.

-Na kraju će se izvršiti provera znanja polaznika, kako bi oni dobili sertifikat o stručnoj osposobljenosti za krojenje i šivenje odevnih predmeta, koji će im omogućiti da lakše nađu zaposlenje, kazala je direktorka KOC-a Ljiljana Krasić.

Pročitajte i...  Futsal: Bele crkve ispratile goste sa 10 komada

Ona je podvukla da se na ovaj način osposobljeni, budući krojači mogu angažovati u konfekcijskim preduzećima, ali mogu i samostalno da obavljaju ovu delatnost.

-Oko 200 ljudi godišnje prođe kroz naše stručne obuke za različita zanimanja i bude osposobljeno da u svojoj struci traži i nađe zaposlenje, kazala je direktorka Krasić.

Takođe je podvukla da se zbog kvaliteta obuke, u nekim slučajevima formiraju manje grupe polaznika, poput ove, kako bi svako lice na najbolji način usvojilo znanje i tehniku rada.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473675

25 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up