U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

U toku podela besplatnih sadnica lišćara i četinara za jesenju sadnju

Autor 10 dec 2018

PROKUPLJE- Rasadnik “Toplica”, koji u posluje u okviru JKP “Hammeum” Prokuplje, proizveo je drvoredne sadnice lišćara, bresta (Ulmuscompestris), brekinje (Sorbus torminalis), jasena (Fraksinus excelsior), javora gorskog, srebrenolisnog i crvenolisnog (Pseudoplatanus, Negundo,Dasycarpum), katalpe (Catalpa bignonioides) i koprivića (Caltisocidentalis).

Uveliko se vrši sadnja drveća po parkovima i drugim javnim površinama koje su u nadležnosti JKP “Hammeum” Prokuplje, a u planu je zamena drvorednih stabala koja su prestarela, prerasla dozvoljen prostor ili ugrožavaju podzemnu i nadzemnu instalaciju.

U toku je podela besplatnih sadnica lišćara i četinara za jesenju sadnju koju je organizovao JKP “Hammeum” Prokuplje u saradnji sa Pokretom gorana. Lica koja su konkurisala preuzela su 4.000 komada sadnica bagrema, dok će se sadnice topole deliti na proleće. Pomenite sadnice potiču i zrasadnika “Toplica”, a Pokret gorana je podelio 6.500 sadnica smrče i 1.500 sadnica crnog bora. Naredne sedmice će podeliti sadnice lišćara svim licima koja su konkurisala sa teritorije Merošine, Žitorađe,Kuršumlije.

Količina lišćara koja je naraspolaganju za podelu je:
5.500 kom.  jasena
4.500 kom.  javora
1.200 kom.  hrasta
6.000 kom   bagrema.

Uz to, napominjemo da je u tokuje prijavljivanje za dobijanje sadnica za prolećnu
sadnju. Mogu se prijaviti vlasnici iz svihTopličkih opština.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88748

10 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up