Soko Banja

FAM
KulturaPoslednje VestiŽitorađa

U Žitorađi danas počinje likovna kolonija “Koreni“, učestvuje 11 umetnika

ŽITORAĐA- Likovna kolonija “Koreni 2016” počinje danas i trajaće do subote, 23. jula, u Žitorađi. Danas se umetnici susreću i dogovoraju, a svečano otvaranje zakazano je za sutra, u 10 sati.

Ove godine, u kulturno-umetničkoj manifestaciji učestvuje 11 umetnika, i to iz Bugarske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Iz Srbije su svoje učešće uzeli Ljubomir Nikolov, Srećko Zdravković, Jovana Đurić, Dragana Ris, Milica Savić, Olivera Stajković i Bratislav Marinković Nemac. Što se tiče Bugarske, tu su Desislava Vasov, a Slovenije-Iskra Beličanska. Iz Makedonije učestvuju Stole Durlanov i Lena Trenkovska.

Pored navedenih slikara, u koloniji učestvuju i stvaraju deca i mladi iz ove opštine.

Podsetimo, organizatori Likovne kolonije “Koreni 2016” je Narodna biblioteka Žitorađa, a partner je Udruženje “Naše zrno” Žitorađa. Pokrovitelj je opština Žitorađa.

10943773_1404189543210664_3898568521941519996_n

(Tekst je objavljen u okviru projekta “Žitorađa, naša opština”, koji sufinansira opština Žitorađa)

Soko Banja

4 komentara

  1. Odlicna vest je sto je kolonija iz Konjarnika prebacena u Zitoradju. Nekada je kolonija bila mehanizam za pranje para i arcenje sredstava iz lokalnog budzeta a danas je to manifestacija kakva i treba da bude.

  2. Ne nego treba da se isplati jedno 5-6 miliona dinara na ime dnevnica i troskova organizacije i da se pojede i popije jos toliko. Znamo svi kako je bilo nekad. Ovo je skromno, primereno trenutku i potpuno adekvatno.

Back to top button