U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

U Žitorađi osnovana sportska akademija, za sada 80 polaznika

Autor 23 nov 2019

ŽITORAĐA – Profesor sporta i fizičkog vaspitanja Miša Momčilović osnovao je u Žitorađi Sportsku akademiju „Prvaci“ koja je namenjena deci uzrasta od 2-12 godina.

– Do sada je u Žitorađi deci bilo dostupno da se bave samo fudbalom ili rukometom. Zbog toga sam došao na ideju da osnujem sportsku akademiju, koja će pre svega imati za cilj, da potpomogne pravilan rast i razvoj kod dece, a onda i razvijanje takmičarskog duha i sportskih veština – kazao je Momčilović.
Inače, sportska akademija ”Prvaci” u Žitorađi broji trenutno 80-ak članova sa kojima pored Momčilovića, radi i Luka Milićević.
– Dosta deformiteta kičme postoji kod dece, tzv. ”x” noge i ostalo, a s obzirom da se ovim poslom bavim već 5 godina u Nišu i da sam tamo radio sa decom koja imaju daunov sindrom, pošto vidim da je kod dece deformitet najveći problem zato sam baš rešio da ova akademija bude namenjena našim mališanima – otkriva Momčilović, i dodaje da se mališani u njegovoj akademiji mogu baviti svim sportovima od fudbala do korektivne gimnastike.
Kako objašnjava trenutno najveći broj mališana je zainteresovan za fudbal, a takođe dosta pretendenata ima na sportsku gimnastiku, korektivnu i gimnastiku za sve.

Svojim najvećim uspehom smatraće pravilan razvoj dece, a kako kaže, mališanima u razvijanju sportskog duha će pomoći i takmičenja a već prvo je najavljeno u decembru u Vranju.

U sklopu akademije sporta posluje i fitnes klub koji vodi Jovana Veličković iz Vranja, a on je namenjen ženama od 20-60 godina.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474689

23 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “U Žitorađi osnovana sportska akademija, za sada 80 polaznika”

  1. U kom terminu se odrzavaju treninzi?

  2. Svaka cast za ideju bravo samo napred

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions