BlacePoslednje VestiProkuplje

Učenica prokupačke Gimnazije pobedila na Republičkom takmičenju u Tršiću

PROKUPLJE- Bojana Lukić, učenica četvrtog razreda prokupačke Gimnazije je najbolje plasirana na 32. po redu Republičkom takmičenju u Tršiću. Ona je ostvarila najbolji plasman u takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture u jakoj konkurenciji među 76 maturanata iz cele Srbije.

Kao pobednik takmičenja srednjoškolaca sa juga Srbije Bojana je dobila priznanje koje joj garantuje upis na neki od  fakulteta društvenih nauka bez polaganja prijamnog ispita, a svojoj školi donela je laskavu i značajnu tituli jedne od najboljih gimnazija u Srbiji.

Pobednica ovog prestižnog takmičenja postigla je i najbolji rezultat među maturantima sa juga Srbije, a bila je i jedina uenica iz Toplice koja se izborila za učešće na republičkom nivou takmičenja.

Za ovako veliki Bojanin uspeh zaslužna je i Marija Todorivić profesor srpskog jezika i književnosti u prokupačkoj Gimnaziji.

Radi se o ozbiljnom takmičenju na kome je bilo potrebno pokazati veliko znanje stečeno tokom čitavog četvorogodišnjeg školovanja, kaže profesor Marija Todorović i podvalači da je Bojanin uspeh još veći jer su učenici zbog pandemije „korona virusa“ poslednje dve godine bili orjentisani na onlajn nastavu, sa smanjenim brojem časova, i time uskraćeni da prisustvuju redovnim časovima u školi gde se i najbolje prenosi i usvaja znanje.

Ovo je veliki uspeh  i za prokupačku Gimnaziju koja se već dugi niz godina visokim plasmanom i pobedama na republičkim takmičenjima izdvojila kao jedna od najboljih škola u Srbiji, kazala je  profesorica Todorović .

O pobednici takmičenja u Tršiću profesorica ima samo reči hvale. Ona podvlači da Bojani srpski jezik bio omiljeni predmet tokom gimnazijskog školovanja ali se i pored te velike ljubavi ipak odlučila za studira pravo.

Radile smo nekoliko meseci, pripremajući se intenzivno za takmičenje, kaže Todorović koja već 17 godina predaje srpski jezik i književnost u prokupačkoj gimnaziji i dodaje da svoju zasluga vidi u tome što je tokom časova uspela da približi gradivo motivišući ih da uče, kako Bojanu, tako i ostale učenike, a da sva zasluga pripada vrednima koji su se potrudili da daju sve od sebe kako bi postigli i najbolje rezultate u učenju.

Pored toga što briljira u poznavanju maternjeg jezika Bojana je i odličan đak – vukovac, ona svira klavir, a završila je i srednju Muzičku školu.

Takmičenje je za mene bilo veliko iskustvo i mnogo mi je značilo  pogotovo što mi je osvajanje ove nagrade omogućilo da se upišem na željeni Pravni fakultet u Beogradu bez polaganja prijemnog ispita, kaže Bojana i dodaje da se radi o jako lepom i dobro organizovanom takmičenju, koje je došlo kao pravo osveženje, posle pauze od dve godine zbog pandemije „korona virusa“.

Uložila sam dosta truda da bih postigla uspeh, kao i moja profesorica Marija, kojoj sam jako zahvalna na podršci i svemu što me je naučila, istakla je Bojana Lukić.

Najbolje plasirana na takmičenju u Tršiću učenica prokupačke Gimnazije Bojana Lukić je od maksimalnih 20, osvojila 19 poena pokazavši visoki nivo znanja iz srpskog jezika i jezičke kulture, ostavivši iza sebe Ivu Milenković iz Gimnazije „Bora Stanković”, Miju Stojković i Milicu Grozdanović iz Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” dok je treće mesto osvojila učenica druge godine Gimnazije u Pirotu Marija Manić.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button