U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Učenici Gimnazije i Medicinske škole dali krv

Autor 22 okt 2018

PROKUPLJE- U organizaciji Zavoda za transfuziju Niš i Crvenog krsta Prokuplje danas je u Prokuplju sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvao veliki broj građana.

Pored redovnih davalaca humanost su pokazali i učenici prokupačke Gimnazije i Medicinske škole.
-Po drugi put smo ovog meseca u Prokuplju i želim da istaknem da su Prokupčani veoma humani ljudi. Pored redovnih davalaca, pozivu su se odazvali i oni koji po prvi put daju krv, što je za svaku pohvalu. Zavod za transfuziju raspolaže dovoljnim količinama svih krvnih grupa, što znači da su zdravstveni centri dobro snabdeveni i da za sada nema odlaganja operacija zbog nedostatka krvi, istakao je organizator akcije Miroslav Potkonjak.
Prema njegovim rečima, u svakoj akciji sakupi se u proseku oko 50 jedinica krvi, koja se nakon obrade distribuira zdravstvenim centrima i opštim bolnicama na teritoriji Srbije.
-Zadovoljni smo odzivom Prokupčana koji redovno doprinose stabilnosti zaliha dragocene tečnosti. Mnogo je davalaca koji zbog radnih obaveza nisu u mogućnosti da se odazovu akciji. Ovom prilikom apelujemo na poslodavce da imaju razumevanja za dobrovoljne davaoce krvi i omoguće im odsustvo s posla, jer se radi o akciji koja je od interesa za sve građane Srbije, istakao je Miroslav Potkonjak.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86834

22 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up