U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Učenici III/2 OŠ „Miloje Zakić“ osvojili prvo mesto na Konkursu „Pokrenimo našu decu“

Autor 14 feb 2019

KURŠUMLIJA- Odeljenje III/2 OŠ “Miloje Zakić“ i učiteljica Svetlana Stanković, osvojili su prvo mesto na konkursu „Pokrenimo našu decu“. Nagrada je rekreativna nastava za ceo razred.  Na istom konkursu deljenje II/1 i učiteljica Marija Filipović, osvojili su 27 mesto  i rekvizite za fizičku aktivnost.

-Organizator konkursa kompanija „Knjaz Miloš“ i brend Aqua Viva, proglasio je 36 odeljenja sa teritorije Srbije za pobednike i svi će dobiti  vredne pakete rekvizita za fizičku aktivnost, a samo  tri prvoplasirana odeljenja očekuju i nezaboravna putovanja za učenike i učiteljice na rekreativnoj nastavi, među kojima je naše odeljenje, istakla je učiteljica Svetlana Stanković.

– Dok smo pripremali snimke, naša očekivanja su bila da uđemo među 36 i dobijemo  rekvizite za vežbanje koji nam nedostaju. Zato smo bez presije pristupili projektu, prevashodno sa  uživanjem u pokretu i igri, jer je za nas već velika dobit i to što postajemo sprećniji, jači, radosniji, svežiji i spremniji i za misaoni rad. Prva nagrada je nadmašila naša očekivanja,  jer nikada do sada nismo išli na rekreativnu nastavu, a sada idemo svi! Zahvalni smo kompaniji Knjaz Miloš koja će nam to omogućiti i jedva čekamo povratak sa raspusta da isprobamo nove Aqua Viva vežbe – rekla je učiteljica Svetlana Stanković.

Pročitajte i...  Sutra i prekosutra biće otežano vodosnabdevanje u Blacu

Ona je pojasnila da dok radi sa decom ne misli o nagradama već maksimalno i sa puno ljubavi pristupa svakom radu i projektu, a kada dođu nagrade one donose veliku radost , jer neko je prepoznao  trud idaje podstrek za nove izazove.

Direktorka škole Radica Jović ističe da je ovo veliki uspeh škole i grada jer škola i grad se prezentuju na jedan najlepši način. Kaže da je od samog početka pružila podršku ovom projektu, deci obezbedila kameru kako bi sa dobrom rezolucijom sve dobro bilo usnimljeno i prikazano na najbolji mogući način. Deca sa učiteljicom su se potrudila maksimalno i  projektu pristupila vrlo predano što je rezultiralo prvim mestom. Jović je naglasila da će i ubuduće ovakve i slične projekte podržavati a deca će biti motivisana da učestvuju jer pored vrednovanja rada tu su i nagrade.

Pročitajte i...  Najlepša priča o šljivi piše se u Blacu

Inače, programom „Pokrenimo našu decu“ Aqua Viva, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, i Savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, u sve osnovne škole u Srbiji uvodi dodatnu svakodnevnu petnaestominutnu fizičku aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda. Cilj programa je prevencija lošeg držanja, deformiteta kičme i aktivizacija dece kroz fizičku aktivnost.

Linkovi ka pobedničkim snimcima odeljenja III/2 na youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=Tw-AMAp_nxA

https://www.youtube.com/watch?v=HjgDd8SNHEU

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461280

14 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Učenici III/2 OŠ „Miloje Zakić“ osvojili prvo mesto na Konkursu „Pokrenimo našu decu“”

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up