U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Učenici iz Žitnog Potoka najbolji u konkurenciji 500 škola u Srbiji

Autor 10 nov 2018

PROKUPLJE- Učenici šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku pobednici su Eko konkursa „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, koji je organizovala SBB fondacija, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

Ovaj “izazov”, na koji su odgovorili učenici oko 500 osnovnih škola u Srbiji, organizovan je u cilju podizanja ekološke svesti i promovisanja značaja očuvanja životne sredine.

-Ponosni smo na naše učenike i njihove nastavnice, Ivanu Radovanović i Mariju Ristić, koji su svojim radovima predstavili našu školu i našu opštinu i odneli pobedu na ovom takmičenju. Nije bilo lako u tako jakoj konkurenciji, gde je svojim radovima konkurisalo oko 500 škola iz cele Srbije, biti najbolji. Osvojena nagrada, u vrednosti od 2,5 hiljade evra, nam mnogo znači, jer planiramo da kompletno opremimo kabinete u školi i tako učenicima obezbedimo mnogo bolje uslove za rad, izjavio je direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku Ivan Prelić i istakao da zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja brine o svakom đaku, oni imaju podjednako dobre uslove za učenje, kao i deca u školama u gradu.

Prema njegovim rečima, učenici ove škole iz udaljenog seoskog područja učestvuju na svim takmičenjima i osvajaju zapažene rezultate. Ova izuzetno vredna nagrada biće svima u školi podstrek da još bolje rade i osvajaju prva mesta, kao do sada.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87733

10 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up