FAM
Soko Banja

FAM
DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Učenici OŠ „Milić Rakić Mirko“ otputovali u Švajcarsku

PROKUPLJE- Trinaest učenika i dva nastavnika iz Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ jutros su otputovali za Šajcarsku, gde će im alpsko selo Trogen, biti domaćin u narednih 15 dana. Ovo putovanje je realizovano u organizaciji Centra za interaktivnu pedagogiju i dečije fondacije „Pestaloci“, a u okviru projekta „Partnerstvo za pravedno i kvalitetno obraovanje“, koji se sprovodi već četvrtu godinu u gradskim osnovnim školama.

Projekat je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i lokalne samouprave, koje su potpisale Memorandum sa ,,Centrom za interaktivnu pedagogiju“.

Putovanje u Trogen, kako navode u Osnovnoj školi „Milić Rakić Mirko“, prvo je u nizu, koje će se organizovati u sklopu projekta u naredne tri godine.

-Planirano je da deca, boraveći u dečijem selu, steknu određene navike, znanja i veštine uz poštovanje tamošnjih pravila. Sve aktivnosti su planirane u maniru interkulturalne razmene. Radionice su osmišljene kao vršnjačka edukacija iz oblasti tolerancije i poštovanja različitosti. Deca se pripremaju za ulogu koordinatora, koji će svoja znanja preneti vršnjacima po povratku, rekao je direktor ove osnovne škole Saša Jovović i zahvalio se Gradu Prokuplju, na finansijskoj podršci, bez koje ovaj projekat, ne bi mogao ni da se realizuje.

U okviru ovog projekta, organizovana je i zajednička akcija u vidu jednodnevnog izleta na Staroj planini, u kojoj su učestvovale četiri prokupačke osnovne škole. Tom prilikom je 80 dece iz Prokuplja imalo priliku da upozna i na pravi način doživi duh planinarenja i zajedništva.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button