U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Učenici Poljoprivredne škole dobili poljoprivredne mašine

Autor 14 juna 2019

PROKUPLJE- U Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ predstavljeni su rezultati projekata „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“ i potpisani ugovori sa sedmoro učenika koji su imali najbolje biznis planove. Ovaj projekat organizovali su Fondacija „Ana i Vlade Divac“, Grad Prokuplje i Poljoprivredna škola.
Ugovore sa Fondacijom potpisali su učenici završnih razreda Nenad Kosić, Miloš Milenković, Veljko Pavlović, Milica Mihajlović, Anđela Đorđević, Jelena Stojković i Milan Jovanović. Njima će do kraja juna biti isporučeni atomizeri, rotaciona kosa, tresači voća i traktorska sitnilica.
Menadžer Fondacije, Uroš Delić je rekao  da mu je drago što se javio veliki broj učenika i da dodao da će konkurs biti raspisan i u narednoj školskoj godini.
-Osnovni cilj projekta je da se obezbedi podrška učenicima poljoprivrednih škola za pisanje poslovnih planova, kao i da se podrži preduzetnički duh kod mladih u oblasti poljoprivrede. Ovo je druga godina kako Fondacija realizuje ovaj projekat. Grad Prokuplje i Poljoprivredna škola imali su aktivno učešće u projektu i pružili su sve vidove pomoći učenicima u pisanju biznis planova, izjavio je Delić i dodao da je ove godine dodeljeno 16 donacija mladim poljoprivrednicima u ukupnoj vrednosti od 2.750.000 dinara.
On se zahvalio rukovodstvu Grada Prokuplja, koji je aktivno uzeo učešće u realizaciji projekta i finansijski ga podržao.
Zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović se zahvalio Fondaciji koja je izabrala naš grad i našu Poljoprivrednu školu za svoj projekat.
-Očigledno je da su predstavnici Fondacije prepoznali naš grad kao mesto gde mladi žele da se bave poljoprivredom i ostanu u svom kraju. Siguran sam da će svakom mladom poljoprivredniku ova donacija dobro doći i da će biti postrek da unapredi i osnaži svoje poljoprivredno gazdinstvo, rekao je Paunović i izrazio veliko zadovoljstvo što će se sličan projekat raspisati i u narednoj školskoj godini.
Član Gradskog veća za projektne aktivnosti, Miloš Kostić, izjavio je da je ovo početak saradnje našeg grada i Fondacije i naglasio da mu je drago što će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.
-Ovaj projekat daje veliku nadu da će mladi ostati na gazdinstvima svojih roditelja i da će svoje znanje primeniti na svojim oranicama i voćnjacima, rekao je on i istakao da je u realizaciji projekta imao veliku pomoć vođe tima konsultanske kuće „FAKT“ u Srbiji.
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free
download xiomi firmware
Free Download WordPress Themes
online free course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468111

14 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up