DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Učenici Poljoprivredne škole posetili fabriku vode „Bresje“ kod Aleksinca

PROKUPLJE- Učenici Poljoprvredne škola „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju,  posetili su fabriku vode  „Bresje“ u Subotincu kod Aleksinaca.

 Poseta fabrici vode  organizovana je za učenike drugog i trećeg razreda, kao deo praktične nastave u okviru predmeta tehnologija vode, a organizovale su je profesorke  prehrambene tehnologije, Danijela Radičević i Milica Đokić.

-Ovakav vid nastave je od velikog značaja za naše učenike, koji pored teorijskog dela mogu i praktično da vide ceo proces dobijanja vode za piće. Imali smo sreću da su se toga dana u fabrici prali filteri, tako da su učenici na licu mesta videli šta je sve potrebno da se dobije zdrava pijaća voda.  Obišli smo i hemijsku laboratoriju gde su  se učenici upoznali sa procesom analize hlora i  mikrobiološke ispravnosti vode, kazala je profesorka prehrambene tehnologije Danijela Radičević.

Fabrika vode „Bresje“ nalazi se u blizini Bovanskog jezera i Soko Banje, tako da je ovaj stručni vanškolski čas bio prilika i da se obiđe ovaj prelepi deo Zaječarskog okruga.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button