U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Učenici “Tatkove” škole četvrti u Srbiji na Republičkom festivalu “Riznica talenata”

Autor 24 maj 2019

PROKUPLJE- Učenici Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ mogu se pohvaliti time da su na petom Republičkom festivalu “Riznica talenata” bili jedan od šest finalista iz cele Srbije i da su osvojili četvrto mesto.

Prema rečima profesora srpskog jezika u ovoj Školi i koordinatora projekta, Ljiljane Subotić, Učiteljsko društvo iz Niša, koje je i bilo organizator takmičenja, raspisalo je konkurs u februaru, i to za kategorije literarnog, likovnog, dramskog, muzičkog i plesnog đačkog stvaralaštva.

-Mi smo se odazvali ovom konkursu, a ovogodišnja tema takmičenja je bila vrlo lepa i glasila je “Otvori srce za čuda i videćeš ih svuda”. Na osnovu radova koje smo poslali, ušli smo u finalni deo takmičenja zajedno sa još šest škola u Srbiji. Veoma smo se obradovali što smo se već u startu plasirali u finale, rekla je koordinatorka projekta Subotić i dodala da je Festival trajao dva dana, da se prvog dana svaka škola predstavila kulturno–umetničkim programom u trajanju od dvadeset minuta i da su na osnovu njega osvojili treće mesto.

Pročitajte i...  Potočić dobio asfalt

Ona je naglasila da je, na njihovu veliku radost, zbir poena poslatih radova i priredbe pokazao da su osvojili četvrto mesto u konkurenciji od 400 škola u Srbiji i da je to uspeh koji treba da se zabeleži i pamti.

Drugi dan Festivala bio je u znaku svečane dodele nagrada i pohvala i 14 učenika ove Škole donelo je priznanja u svoj grad.

-Učenica drugog razreda Dunja Marković je osvojila prvo mesto u muzičkom delu, a drugo je pripalo dramskoj sekciji, koja se predstavila tekstom nastavnice Slađane Jovanović na zadatu temu. Pohvale su dobili učenici trećeg razreda Andrej Jocić za izvođenje kompozicija na gitari i Anđela Jovanović na klaviru. Učenici sedmog razreda Milica Milenković i Danilo Popović pohvaljeni su za literarni i likovni rad. Pohvala je dodeljena i folklornoj grupi “Toplički vez”, kaže, sa vidnim zadovoljstvom, koordinatorka Ljiljana Subotić.

Pročitajte i...  Raspisan tender za Industrijsku zonu, Laketić: Glavni parametri za dovođenje investitora broj zaposlenih i visina plate

Ona dodaje da zasluge svakako pripadaju i mentorima koji su radili sa decom na ovom projektu, a to su Nikola Tasić, Slađana Jovanović, Danijela Miladinović, Dragana Prelić, Ljiljana Sokolović i Milena Sarić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466794

24 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up