Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Učenici Tehničke i Ćićkove škole najbolje poznaju ratni put Gvozdenog puka

Autor 8 okt 2018

PROKUPLJE- Tehnička škola “15. maj” i Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko” pobednici su kviza, koji je povodom obeležavanja 100 godina od oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu, 12. oktobra 2018. godine, i otkrivanja spomen obeležja Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“, organizovala Opština Prokuplje i Istorijski arhiv Toplice.  Osvojivši najveći broj poena, učenici ovih škola su u ovom kvizu pokazali da odlično poznaju ratnu epopeju junaka Gvozdenog puka.

-Prema utvrđenim propozicijama, svaku školu predstavljala je tročlana ekipa koja se takmičila odgovarajući na pitanja, a tačnim ili netačnim odgovorima su pokazali koliko ustvari poznaju istoriju. Na ovaj način smo želili da odamo počast našim precima, slavnim junacima, ali i da našu decu naučimo da pokolenjima prenose slavu srpskih junaka, istakla je rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Prokuplje Leja Mitrović.
Pobednici ovog kviza dobili su diplome, a svi ostali takmičari zahvalnice i knjige, koje su objavljene u izdanju Istorijskog arhiva Toplice.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86135

8 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni






Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up