U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Učiteljica Jelena Babić napisala knjigu o svom detinjstvu

Autor 11 feb 2020

PROKUPLJE- Učiteljicu Jelenu Babić iz Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ u Prokuplju gotovo svi znaju po vrednom i predanom radu sa decom, ali i brojnim nagradama, koje je dobijala za svoje radove, a koji su se odnosili na unapređenje nastave. Za nju se čulo i u našoj zemlji, jer se isticala među svojim kolegama učešćem na raznim skupovima sa lepo osmišljenim, sadržajnim i kreativnim projektima. Sada ovu učiteljicu pominjemo kao autora knjige „Družina Borovnjak“.

-Knjigu sam štampala upravo sredstvima koja sam dobila za unapređenje nastave od Udruženja „Živojin Mišić“. To je moja prva knjiga, i inače je autobiografska. U njoj sam obuhvatila najlepše dane mog detinjstva i prikazala brojne igre i druženja sa bratom i prijateljima. Htela sam da skrenem pažnju čitaocima da prava prijateljstva traju večno i da su nekada ona bila stvarna i iskrenija. Knjigu sam namenila deci mlađeg uzrasta, kako bi im ukazala na prave vrednosti i naglasila da nije sve u praćenju na instagramu i fejsbuku, već da je mnogo značajnija od svega toga lična komunikacija, rekla je govoreći o svojoj tek objavljenoj knjizi „Družina Borovnjak“ Jelena Babić.
Prema rečima recenzenta knjige Miroslava Kokošara, Jelena u ovom putopisnom dnevniku govori i piše o razdraganom detinjstvu, vodeći pritom računa o bogatom miljeu prirode i zavičaja. Lepe i očaravajuće slike koje je proživela sa svojim drugarima, plene svojom jednostavnošću. Draž njenog pripovedanja je u dramatici i pustolovini detinjstva, a sve u želji da produži vek njegovog trajanja.
-Pored svih naših zgoda i nezgoda, dobrotu i ljubav svih mojih drugara sam želela u knjizi da stavim na prvo mesto, kako bi se pri svakom čitanju sa radošću setili detinjstva i svih čari koje ono sa sobom nosi. Sav prihod od prodatih knjiga, namenila sam našoj maloj sugrađanki Nikolini Josić i njenom lečenju, jer želim da njena želja i borba za još bezbroj bezbrižnih i lepih dana, koje treba da doživi sa svojim vršnjacima, nadjača opaku bolest koja ju je snašla, istakla je Babić.
Učiteljica Jelena Babić je proglašena prošle godine za jednog od 10 najboljih edukatora Srbije. Ove godine je objavljivanjem knjige „Družina Borovnjak“, svoj dečji san pretvolila u javu. Izdavač ovog Jeleninog putopisnog dnevnika, koji će čitalačkoj publici biti predstavljen 21. februara je Narodna biblioteka „Rade Drainac“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477670

11 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up