Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Udruženi penzioneri

Autor 19 jula 2018

PROKUPLJE- Prosečna penzija u Srbiji najniža je na jugoistoku i zbog toga je neophodno da predstavnici penzionerskih udruženja i organizacija ovog dela naše zemlje učine sve da se materijalni položaj penzionera poboljša, rečeno je na sastanku Saveza udruženja penzionera jugoistočne Srbije koje je održano u Prokuplju.
Na ovom sastanku prisustvovali su predstavnici udruženja iz Niša, Prokuplja, Blaca, Žitorađe, Leskovca, Vranja, Surdulice, Aleksinca, Dimitrovgrada, Medveđe i drugih opština Topličkog, Pirotskog, Pčinjskog i Jablaničkog upravnog okruga.

Predsednik Saveza udruženja penzionera jugoistočne Srbije Milovan Vučićević rekao je da oni okupljaju 28 gradskih i opštinskih udruženja sa blizu 300.000 članova.
Govoreći o radu u prethodnom periodu on je podvukao da je Savez raznim akcijama nastojao da poboljša materijalno-socijalni status svojih članova i kod nadležnih državnih organa i ustanova zaštiti interese penzionera.
– Na sednicama Saveza penzionera Srbije stalno ukazujemo na težak položaj penzionera i predlažemo mere koje je neophodno preduzeti da se poboljša.Nadam se da će se u narednom periodu, organizovanjem mnogih akcija i povećanjem penzija iz realnih izvora, taj položaj poboljšati, izjavio je Vučićević i podvukao da je saradnja svih gradskih i opštinskih penzionerskih udruženja sa filijalama Republičkog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i rukovodstvima gradskih i lokalnih samouprava na jugoistoku Srbije bila na zavidnom nivou.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=83008

19 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up