U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Udruženje hraniteljskih porodica obeležilo svoj dan u novoj kancelariji

Autor 18 maja 2018

KURŠUMLIJA- Udruženje hraniteljskih porodica „Lasta“ iz Kuršumlije, koje postoji četiri i po godine,  obeležilo je svoj dan u novoj kancelariji u zgradi Crvenog krsta. U Kuršumliji ima 36 hraniteljica, 15 su članice Udruženja a samo šest hraniteljica je angažovano, jer nema dece koju bi one čuvale. Ljiljana Vukašinović, predsednica Udruženja, ističe da oni pored hraniteljstva imaju aktivnosti sa samohranim roditeljima i za njihovu decu se organizuju radionice. Posebno ih raduje novi kancelarijski prostor koji će biti na veliku korist deci.

 -Sada imamo novi kancelarijski prostor, na radost naših članica a pogotovu dece, kojima će ovaj prostor biti mnogo lepši i inspirisaće ih da budu još aktivniji. Ono što bi nam trebalo je kompjuter i kreativne igračke za decu koje bi ona koristila na radionicama. Najveću podršku od samog početka pružala nam je Violeta Jakovljević iz Povereništva za izbegla i raseljena lica, a mi smo se trudile da aktivnostima u kontinuitetu održimo rad Udruženja-rekla je Ljljana Vukašinović.

Od 36 hraniteljica u Kuršumliji samo šest imaju posao. Kako su nam rekle nema dece a one su spremne u svakom trenutku da prihvate neko dete. Što se tiče dece koja su izmeštena iz biološke porodice u hraniteljsku, to su srednjoškolci a ima i mlađi uzrast. Kod Marine Čarapić, potpresednice Udruženja smešten je dečak od 9 godina a ona ističe da dolaskom u njenu porodicu učila ga je sve od prvog slova, do ponašanja, i kako da kanališe hiperaktivnost. Sa puno ljubavi i truda kada pristupite možete mnogo da postignete, naglasila je ona.

Pošto je njihova kancelarija sada u zgradi Crvenog krsta, očekuju i dalje podršku iz Povereništva za izbegla i raseljena lica i od Centra za socijalni rad.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80492

18 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up