U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Udruženje Toplički izvor organizuje predavanje na temu “Mladi u poljoprivredi: potencijali i prepreke”

Autor 15 dec 2018

KURŠUMLIJA- U petak, 21. decembra, u sali SO Kuršumlija održaće se predavanje na temu „Mladi u poljoprivredi: potencijali i prepreke“. Organizator je Udruženje Toplički izvor a predavanje počinje u 15 sati.
Na događaju će biti reči o tome kakav je trenutno položaj mladih poljoprivrednika i koliko su oni prepoznati kao mogući nosioci privrednog oporavka Kuršumlije i Topličkog okruga. U okviru događaja biće razmotreno šta su glavni problemi sa kojima se mladi poljoprivrednici, i poljoprivrednici uopšte, suočavaju, kakva im je sistemska podrška neophodna i na koji način mogu bolje da se iskoriste njihovi potencijali. O ovim i drugim temama, govoriće stručnjaci u oblasti poljoprivrede kao i sami mladi poljoprivrednici.
Jovica Đinović, stručni saradnik za poljoprivredu opštine Kuršumlija, predstaviće kakvo je stanje poljoprivrede na teritoriji opštine Kuršumlija i kakvi mehanizmi podrške trenutno postoje kada su u pitanju mladi poljoprivrednici.
Julijana El Omari, iz organizacije YPARD Srbija (Međunarodna mreža mladih stručnjaka za poljoprivredni razvoj), predstaviće kakav je položaj mladih poljoprivrednika u Srbiji, šta su glavni problemi sa kojima se oni suočavaju i koje su sličnosti i razlike u odnosu na položaj mladih poljoprivrednika u Evropi.
Miloš Jović, mladi poljoprivredni inženjer i član poljoprivrednog gazdinstva Organela, predstaviće kako u praksi izgleda kada mladi započnu poljoprivrednu proizvodnju. PG Organela se bavi proizvodnjom i preradom voća i povrća, kao i uzgojem životinja, i ovom prilikom biće predstavljen njihov razvojni put.
Za više informacija možete se obratiti na email adresu organizatora office@toplickiizvor.rs
Toplički izvor je neprofitno udruženje koje deluje u oblasti održivog razvoja. Osnovni ciljevi Udruženja su stvaranje povoljnih uslova za ostanak mladih na području juga Srbije, podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja, razvoj poljoprivrede i zadrugarstva, podrška ugroženim društvenim grupama, zaštita životne sredine i očuvanje i promocija kulturno-istorijskog nasleđa Kuršumlije i Topličkog kraja.
Agenda događaja
 • 15:00 – 15:05 Dobrodošlica – Toplički izvor
 • 15:05 – 15:20 Stanje poljoprivrede u Kuršumliji – Jovica Đinović, stručni saradnik za poljoprivredu opštine Kuršumlija
 • 15:20 – 15:35 Položaj mladih poljoprivrednika u Srbiji i Evropi – Julijana El Omari, YPARD Srbija
 • 15:35 – 15:50 Mladi poljoprivrednici u praksi – Miloš Jović, PG Organela
 • 15:50 – 16:00 Pitanja publike i završne reči

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89043

15 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Udruženje Toplički izvor organizuje predavanje na temu “Mladi u poljoprivredi: potencijali i prepreke””

 1. Rade

  Sto nedovedete g.cadeza,glavnog krivca za cenu Maline,da mu objasnimo Malo stanje mladih poljoprivrednika u kursumliji,cemer I jad,oteti nekom znoj,nece proci nekaxnjeno.

 2. Korčagin

  Prva i osnovna prepreka ..nema puteva..

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up