U kategoriji Blace, Hronika, Poslednje Vesti.

Uhapšen direktor iz Blaca i dva funkcionera iz Požarevca: Osumnjičeni za davanje i primanje mita

Autor 17 maja 2019

BEOGRAD- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. K. (1963), gradskog menadžera Grada Požarevca, i V. S. (1974), odgovorno lice JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita.

Takođe, uhapšen je i Z. Nj. (1960), odgovorno lice u preduzeću “Telekomunikacija“ iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita, saopštio je MUP Republike Srbije.

Postoje osnovi sumnje da je M. K. u prostorijama Gradske uprave Požarevac primio 300.000 dinara od Z. Nj., jer je, kako se sumnja, prethodno prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije koja je sprovedena od strane Gradske uprave Požarevac, u vrednosti od 110.977.010 dinara, počinio službenu radnju koju nije smeo da izvrši.

Pročitajte i...  Vitezovi nastavili pobednički niz

Naime, M. K. se tereti da je dostavio osumnjičenom Z. Nj. podatke o broju pristiglih ponuda, odnosno da nije pristigla nijedna ponuda, nakon čega je Gradska uprava Požarevac zaključila ugovor o izvođenju radova sa preduzećem „Telekomunikacija“ kao jedinim ponuđačem.

Osumnjičeni V. S., odgovorno lice u požarevačkom JKP „Vodovod i kanalizacija“, tereti se takođe da je od osumnjičenog Z. Nj u jednom ugostiteljskom objektu primio 500.000 dinara, jer je prethodno izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.

Kako se sumnja, V.S. je po prethodnim instrukcijama Z.Nj. prilagodio uslove javne nabavke preduzeću „Telekomunikacija“, čime je ovom preduzeću omogućeno da zaključi ugovora sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.

Pročitajte i...  Opština Blace u emisiji "Znanje- imanje"

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, stoji u saopštenju MUP-a.

Foto MUP

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
udemy paid course free download
download micromax firmware
Download Nulled WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466408

17 maja 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up