Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Umetnici predstavili svoje slike

Autor 19 jula 2018

PROKUPLJE- U prokupačkom Domu kulture otvorena je izložba slika sa Ivanjdanske likovne kolonije. Izložba je prodajnog karaktera, a sav novac biće upotrebljen za obnovu manastira Sveti Đorđe, zadužbini kralja Milutina iz 14. veka u Ajdanovcu.

-Ova 14 likovna kolonija donela je 20 novih umetničkih dela, koja su ove godine naslikali prokupački slikari, stvarajući u okruženju Doma kulture. Oni su prirodu, kojom je ova ustanova okružena preneli na svoja platna, ostavljajući tako lični pečat na njima, rekao je rukovodilac Likovne sekcije u Domu kulture Milan Ilić, koji je i sam bio učesnik kolonije.

Većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić je otvarajući izložbu izrazila zadovoljstvo zbog dugogodišnjeg trajanja kolonije, rekavši da je ona znamenitost naše opštine u kojoj su utkani duh i vrednosti manastira Svetog Đorđa.

-Želim vam da još dugo godina trajete i da sa svakim novim okupljanjem naslikate još više slika i na taj način pomognete obnovu manastira u Ajdanovcu. Vaš rad je veoma dragocen, a pomoć koju na ovaj način pružate manastiru Ajdanovac, još dragocenija. Nastavite tako vredno i sa istim elanom da radite i u narednim godinama, a lokalna samouprava će uvek biti tu da vas podrži i pomogne, istakla je većnica Erić.

Izložba je organizovana u okviru obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, a ljubitelji slikarstva će moći da je pogledaju u narednih desetak dana u holu Doma kulture.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=83014

19 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Umetnici predstavili svoje slike”

  1. beriljac

    Lepo bi bilo da je vecnica navela kako su im pomogli.Tako sto je vodila direktorku u Pariz ili im kupili cetkice da slikaju.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up