U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Umetničke ideje za buđenje duša

Autor 21 maj 2020

PROKUPLJE – Prokupački Dom kulture „ Radivoj Uvalić Bata “ radio je sve vreme i tokom vanrednog stanja. Iako su okupljanja i svi umetnički programi do daljnjeg otkazani, Domci su sproveli ideje, ali na drugačiji način, jer su tako diktirale novonastale okolnosti.

Književna omladina Prokuplja stvarala je poeziju i prozu, na Đurđevdanskom književnom konkursu je bio veliki broj učesnika, mladih pisaca, virtuelna izložba „ Prozor u svet “ posećena je „online“ tokom vanrednog stanja, a predstave i programe Doma kulture iz prethodnog perioda, imali su priliku da pogledaju svi ljubitelji i poštovaoci umetnosti, na sajtu i fb stranici Doma kulture.

Sistem rada je drugačiji, shodno okolnostima, ali to nikako ne znači da umetničke ideje spavaju. One su oduvek bile budne i danas su.

Najlepše i najautentičnije fotografije našeg grada, dve godine su ulepšavale Kulturno leto u Prokuplju. Ove godine, treći put za redom, raspisan je konkurs „ FotoGradfija “ i to 1. marta, tako da su učesnici mogli da šalju svoje fotografije grada i tokom vanrednog stanja. Učesnici konkursa su mogli da pošalju fotografije i tada, a konkurs važi sve do 10. juna 2020. godine, kada će biti jasnije, da li će se glasati „online“ za najbolju fotografiju. Svake godine veliki broj učesnika, fotografa amatera uzme učešće na konkursu. Ove godine „FotoGradfija u doba korone“ budi veće mogućnosti, s obzirom na samo doba u kojem treba napraviti dobru fotografiju grada. Nedoba je donelo muke, ali je probudilo i stvaralačke porive.

Ono donosi nedaće, ali i plodne ideje i ne može da pokori umetnost, koja se kao feniks uvek izdigne iz svakog pepela.

Fotografije grada u doba korone, možete poslati na mejl adresu Doma kulture domkulturepkprogrami@gmail.com. Propozicije kažu da možete poslati do pet fotografija grada, potpisanih i sa nazivom iznad svake fotografije. Pravo učešća imaju fotografi amateri, deca i odrasli. Slati isključivo autorske fotografije. Može se konkurisati sa crno – belim i fotografijama u boji. Podsećamo da je rok za slanje 10. jun 2020. Za bliže informacije možete se obratiti na telefon 027 324 370 i 027 321 002.

Umetnost nikada ne spava, istrajna je u svim vremenima i budi , od briga, uspavani svet.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=481599

21 maj 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions