U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Uređuje se stepenište koje vodi do kosturnice i manastira

Autor 6 sep 2019

KURŠUMLIJA- Radnici zaposleni na Javnim radovima u koordinaciji sa radnicima  Javnog Komunalnog preduzeća privode kraju radove na  sečenju rastinja i na sređivanju stepeništa koje vode do kosturnice palih boraca od ’41-’45.godine i do manastira Svetog Nikole iz XII veka. Kako ističu sa sređivanjem  su započeli u ponedeljek, nakon sređivanja groblja, i radove privode kraju.

-Svakodnevno skupljamo flaše koje se ovde konstantno bacaju. Mi smo predložili da se ovde postave dve kante za otpatke kako bi svi ti mladi ljudi odložili praznu ambalažu na adekvantan način, i čuvali svoju okolinu. Osim toga ovde je kosturnica stradalih što ne bi nikako trebalo da se zaboravi, a preko puta je manastir. Oduvek se na ovom mestu okupljaju mladi  i trebali bi svi da pokažemo da nam je stalo da uvek bude čisto.  Mi koji radimo da održavamo čistoću a i građani da budu savesniji-istakla je Ljiljana Milovanović.

Pročitajte i...  Poziv davaocima krvi

Radnike koje smo  zatekli kako vredno rade, kazali su da posao nije lak ali kada sve završe i pogledaju kako je sada sve ambijentalno lepše, počev od pogleda koji se pruža prema gradu, koji je prelep, jer se sada sve jasno vidi  jer je rastinje uklonjeno, a stepenište je skoro bilo uraslo, do toga da je briga za lepši grad na prvom mestu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471386

6 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Uređuje se stepenište koje vodi do kosturnice i manastira”

  1. SAKI

    ZA PROSLAVU 850 GOD.OD IZGRADNJE MANASTIRA SV.NIKOLE I DOLASKA NA PROSLAVU DRZAVNOG I SVESTENOG VRHA USPESE SAMO DA OCISTE STEPENICE.VEROVATNO ZA 1000 GOD.PROSLAVE POSTAVICE MOZDA NOVE TARABE OKO MANASTIRA KOJI JE INACE PRVA ZADUZBINA STEVANA NEMANJE I U TO VREME JE U NJEMU STOLOVALA SRPSKA PATRIJARSIJA.U SRECNA VREMENA TU JE BILO OKO 300 MONAHA I NEPRESTANO JE VRSENA SLUZBA.PAMETNI BI ZAKLJUCILI DA JE ZBOG TOGA I BILA MOCNA SRBIJA.DANAS JE NA SLUZBU 1(JEDAN) MONAH,CRKVA NEZAVRSENA,NE OSLIKANA I MANASTIR NEOGRADJEN.A TOLIKO I PATRIJARH I DRZAVA ZADNJIH GODINA OBECAVASE DA CE BITI U POTPUNOSTI ZAVRSEN.OSTAJE NAM KAO I OD POSTANJA SVETA SAMO NADA U GOSPODA BOGA.MOLIMO TI SE GOSPODE OBNOVI NAM MANASTIR I SRPSKU DRZAVU.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up