U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Urgentno odeljenje proslavlja deset godina rada

Autor 10 apr 2019

PROKUPLJE- Pre nešto malo više od desetak godina, u tada Zdravstvenom centru „Toplica“, na mesto direktora došao je čovek koji je tiho pričao, polako hodao, brzo mislio, i uvek svugde stizao!
Vizija koju je imao kada je u pitanju bio zdravstveni centar, a posebno bolnica i naročito deo koji se odnosio na formiranje urgentnog centra, trijaže pacijenata, naišla je na prilično negodovanja : – Šta će nam dve hitne pomoći ?! – Šta će da nam rade, kakva trijaža, šta će da rade ostali lekari u bolnici?!
A direktor dr Dragan Dinić, specijalista urgentne medicine, danima je polako i strpljivo ostvarivao svoj san, i okupivši ekipu vrsnih profesionalaca, krenuo u svoju avanturu, spašavajući sa svojim timom mnogobrojne pacijente i rešavajući, na sebi svojstven racionalan i miran način, razne kritične situacije …
Osmog aprila 2009. godine, krenulo je sa radom Prijemno – trijažno, ili Urgentno odeljenje, uz zalaganje dr Dinića, dr Slađane Janković, i mladih, vrednih ljudi.
Uradio je dr Dinić još puno važnih stvari za ZC „Toplica“. Poraslo je drveće, koje je zasađeno stručno, s merom i ukusom, buknulo cveće svih boja, žbunje, sitne perene, na čistim zelenim travnjacima …
Osvanuli “letnjikovci”, gde pacijente i posetioce čeka hlad i sveža voda sa česme ispred, preuređena fontana ispred internog, i renovirana odeljenja, maksimalno, koliko se moglo doterati od staromodne starice iz doba dr Alekse Savića …
Ipak, njegovo “čedo”, na koje je veoma ponosan, i koje je svojom intervencijom spasilo mnoge živote – Urgentno odeljenje – proslavlja deset godina rada!!!
Doći će i dr Dragan. Doći će, jer na žalost, kao i mnogi naši stručnjaci, okušava svoju sreću u Brandenburgu, a mi mu, osim čestitki za ostvarene vizije, priznanju na stručnosti i radu, upućujemo i poziv, da nas ne zaboravi u tom dalekom svetu. Nego, kad mu dojadi, da dođe u lagani obilazak svojih ostvarenja, da ne zaboravimo i crkvicu Sv. Kozme i Damjana, i donese nam nove ideje.
Jer makar i mrzeli statistiku, 2018 godina kaže: 13 482 pacijenta, 10% ostalo u bolnici, ostali zbrinuti i vraćeni na kućno lečenje, 51 reanimacija, 5 229 pacijenata prevezeno,uz stručnu pratnju, u veće centre…
Što bi rekao dr Dinić-radilo se … I tako, eto već deset godina!
Srećno vam bilo prvih deset, naši urgentaši !!!

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464502

10 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Urgentno odeljenje proslavlja deset godina rada”

 1. Gordana

  Bravo, za dr Dinića kao i za autora ovog divnog teksta.

 2. Anonimni

  Lepo cvece a gde se slikao ovaj brka mislim na ovu vodu iza njega?Jel to bezen, ribnjak?

 3. Neko

  Svaka cast autoru teksta, cista desetka…,a, dr. Dinic vrhunski strucnjak,pravi lekar i veliki covek. Uliva neizmerno poverenje svojom strucnoscu i znanjem. Ono sto on ima u noktu, vecina nema u glavi. Svu srecu sveta mu zelim i veliki uspeh!!!

 4. ja

  dvoriste sredjeno a bolnica uzas,muka da te uhvati kad udjes

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions