Poslednje VestiProkupljeSport

Uspeh gimnastičara Topličanina

PROKUPLJE- Iz godine u godinu naši ambasadori u gimnastici na najbolji mogući način predstavljaju svoj grad. Gimnastički klub “Topličanin” je u samom vrhu kada je muška sportska gimnastika u pitanju. Nema ko nije čuo za uspešne prokupčane u Srbiji. Oni su ponovo briljirali ali sada u Novom Sadu na prvenstvu Srbije u kategoriji kadeta. Pokazali su domaćinu da nisu došli sa belom zastavom. Tog dana su ekipno osvojili 2.mesto u sastavu Uroš Grujić, Andrija Babić i Teodor Tasković.

U višeboju je Uroš Grujić pored odličnog nastupa bio drugi a odmah iza njega njegov klupski drug Andrija Babić što predstavlja veliki uspeh.

U istom danu održano je i finale po spravama gde je Uroš napravio veliki podvig pobedivši favorizovanog domaćina Dolića koji je imao veliku prednost domaćeg terena ali je i pored toga imao 2 pada. Fantastični Uroš se okitio sa dve zlatne medalje na konju sa hvataljkama i vratilu. Andrija je takođe bio uspešan u finalu na spravama pogotovo na konju sa hvataljkama gde je bio drugi i na vratilu treći. Nema sumnje da će ovi momci i u seniorskoj konkurenciji biti ovoliko dobri ukoliko klub uz pomoć grada i sponzora poboljša uslove, rekao je Predrag Mladenović trener Gimnastičkog kluba Topličanin.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button