KulturaPoslednje VestiProkuplje

Uspešan vikend za takmičare plesnog kluba „Illusion“

PROKUPLJE – Plesni klub Illusion jedan je od mlađih klubova koji je osnovan juna 2019. godine u Nišu, a danas svoje ogranke ima i u Prokuplju i u Vranju.

Od samog početka ljubav prema modernim plesovima je bila vidljiva kod trenera plesa, pa su i deca zavolela moderne discipline plesanja – disco dance i hip hop.

 

Cilj ovog kluba je da u svoj program uključi više plesnih stilova za sve uzraste.

  • Ova godina je veoma uspešna za plesni klub „Illusion“. U martu plesna grupa „Illy Crew“ , zauzela je 2. mesto u kategoriji hip-hop na najvećem plesnom festivalu u Novom Sadu koji broji preko 3000 takmičara. Takođe, ove godine organizovan je  prvi Plesni kamp na Kopaoniku sa preko 100 plesača i polaznici kampa su imali  tu čast da ih obučavaju najbolji treneri  iz Srbije.  Veliki uspeh za ovaj  klub je što na dnevnom nivou uključujemo decu u sport, učimo ih da od malena budu aktivni, zdravi i  ukazuju na to koliko je važno baviti se fizičkom aktivnošću – rekli su iz kluba.

Ono što posebno izdvaja ovaj klub jesu stručni i školovani treneri. Svi treneri su master profesori i aktuelni studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Treneri su zastupljeni u navedenim gradovima, u Prokuplju Lora Kostić i Marta Marković, u Nišu Teodora Kostić i Tijana Lečić, u Vranju Nina Stanković.

Prokupački taakmičari blistali su na nedavno održanom takmičenju u  Nišu „Naissus dance fest“ , u organizaciji „Boom 018“ plesnog kluba iz Niša.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 600 takmičara  iz 16 klubova, a od toga 170 takmičara plesnog kluba „Illusion“ iz Prokuplja, Niša i Vranja.

  • Učesnici iz Prokuplja pod trenerskom rukom Lore Kostić i Marte Marković, osvojili su dve grupne zlatne medalje, dve grupne srebrne medalje i jedan par osvojio je zlatnu medalju što je veliki uspeh za naš klub – kažu treneri.

„Ono što nas očekuje u predstojećem periodu jesu : veliki plesni festival u Kragujevcu i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će se septembra održati u Švedskoj, a ono što je zanimljivo je orijentalni ples, ples za dame, kao i otvaranje orijentalne plesne  grupe za decu“ , istakla je Lora Kostić, trener  grupe iz Prokuplja.

Za one koji žele da čuju i vide nešto više o plesnom klubu „Illusion“ mogu da posete  Facebook i Instagram stranicu i zavire u  svet modernog plesa.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button