U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Usvojen budžet Grada Prokuplja za 2019. godinu

Autor 25 dec 2018

PROKUPLJE- Odluka o budžetu Grada Prokuplja za 2019. godinu bila je najvažnija tačka na skupštinskom zasedanju, koje je danas po prvi put održano od kada je Prokuplje i zvanično dobilo status grada.

Gradski budžet za nastupajuću godinu iznosi 1.775.986.951 dinar, a prema rečima gradonačelnika Prokuplja, Aleksandra Simionovića, građani će tokom naredne godine da se uvere da je ovaj budžet kreiran u njihovu korist i da će da im donese značajan boljitak u 2019. godini.
-U izradi nacrta budžeta za 2019. godinu učestvovali su svi budžetski korisnici, predstavnici javnih preduzeća, ustanova, organizacija, građani koji su imali priliku da na održanim javnim raspravama daju svoje primedbe, sugestije i predloge, kako bismo došli do najkvalitetnijeg budžeta. Naši najmlađi sugrađani, za koje je u narednoj godini opredeljeno najviše sredstava, oko 330 miliona dinara, već su osetili boljitak, a tako će biti i u narednom periodu, jer će najveća pažnja biti usmerena na predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, istakao je gradonačelnik Simonović.

Pročitajte i...  Otvorena izložba novinske fotografije „NATO agresija u 78 slika“

Kako najavljuje, u narednoj godini, prioriteti su i razvoj infrastrukture i ulaganja u javna preduzeća. U planu je nastavak asfaltiranja gradskih i seoskih ulica, sanacija oštećenih puteva, izgradnja mostova, dečjih igrališta, rekonstrukcija vrtića.
-Za sve planirane radove, predvideli smo znatna sredstva iz budžeta, ali će Grad Prokuplje učestvovati sa određenim procentom i u velikim projektima koji su započeti. Radi se o izgradnji moderne Zelene pijace, Industrijske zone i preseljenju Bolnice u zgradu Doma zdravlja. To su kapitalni projekti za koje je opredeljeno mnogo sredstava iz republičkog budžeta, istakao je gradonačelnik Prokuplja.
Prema njegovim rečima, Prokuplje će i u narednoj godini biti veliko gradilište, a sve u cilju obezbeđivanja boljih uslova za život svih građana.

Odbornici su razmatrali i podržali predlog Poslovnika Skupštine Grada Prokuplja, predlog Odluke o organizaciji Gradske uprave Prokuplja, predlog Kadrovskog plana, Odluke o Gradskom veću i Gradskom pravobranilaštvu. U nastavku sednice usvojeni su programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2019. godinu i doneta rešenja o imenovanju članova školskih odbora.
Skupština Grada donela je rešenje o prestanku funkcije sekretara Skupštine Grada Saše Anđelkovića, koji je podneo ostavku, a umesto njega imenovana je diplomirani pravnik Aleksandra Vukićević.

Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free
download huawei firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89572

25 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up