U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine

Autor 27 nov 2019

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja, prva i najvažnija tačka dnevnog reda bila je usvajanje Izveštaja o izvršenju budžeta za period 01.01.2019.-30.09.2019. godine.

Na osnovu izveštaja Odeljenja za finansije, zaključeno je da se budžet Grada realizuje planiranom dinamikom, i da je u prethodnim mesecima realizovan 53,63 odsto, što bi značilo da će do kraja ove kalendarske godine planirani budžet biti realizovan oko 80 odsto.

Od početka godine do danas, ostvareni su prihodi i primanja u iznosu od 876.771.582,48 dinara, rashodi i izdaci iznose 878.016.167,40 dinara, što prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za finansije Saše Stošića, ukazuje da se domaćinski poslovalo, bez dugovanja i trošilo samo zarađeno.

Pročitajte i...  Prvi digitalni sajam cveća u Blacu na pravi način promovisao proizvođače cveća

-Balans između prihoda i rashoda je potpuno usaglašen, nismo trošili više nego imamo i nismo se zaduživali, a sve svoje obaveze uredno smo izmirivali, kazao je većnik Stošić, naglasivši da su prirititi u prethodnom periodu bili deca, infrastruktura i javna preduzeća.

U daljem toku zasedanja, odbornici su usvojili Odluku o mesnim zajednicama na teritoriji grada Prokuplja, kao i Odluku o korišćenju lokalnih vodovoda u seoskim naseljima, na osnovu koje će se izvršiti kontrola ispravnosti svih izvorišta i bunara koji su van gradske mreže, i tako omogućiti svima da imaju ispravnu pijaću vodu.

Skupština je usvojila i Odluku o porezu na imovinu građana, na osnovu koje će se u četvrtoj zoni za gradsko građevinsko zemljište umesto 800 dinara plaćati 600, a za poljoprivredno zemljište umesto 150, 80 dinara, odnosno za šumsko zemljište plaćaće se umesto 200, 90 dinara.

Pročitajte i...  Kuršumlija pobedila Covid-19

Posebnu pažnju, odbornici su posvetili Predškolskoj usanovi „Neven“ i dali saglasnost na Odluku o izmeni i dopuni Statuta te ustanove.

Obrazlažući stanje u PU „Neven“, direktorka Vesna Jovanović je kazala da ovu ustanovu pohađa 984 dece, smeštenih u četiri objekta, a da se trenutno njih 80 nalazi na čekanju.

Prema njenim rečima, problem nedostatka prostora za smeštaj dece u toj ustanovi u potpunosti će biti rešen izgradnjom još jednog, petog obdaništa, čiji će smeštajni kapaciteti biti daleko veći od broja dece koja su sada na čekanju.

O investicijama, brizi o deci i socijalno ugroženim kategorijama, na današnjem zasedanju govorila je i šef odborničke grupe SNS Ljubica Stanković.

Ona se osvrnula na izgradnju nove prokupačke pijace, rekonstrukciju nove bolničke zgrade, izgradnju gradskih i seoskih puteva, škola i vrtića.

Pročitajte i...  Završavaju se radovi na postavljanju behaton ploča na trotoarima u Prokuplju

Stankovićeva je poručila da se mnogo gradi i ulaže, i to prioritetno u školstvo i zdravstvo.

-Nakon ovih velikih investicija, i ostalo će doći na red. I besplatne škole jezika i besplatne školske knjige za sve đake i besplatne ekskurzije, i nadam se još mnogo toga lepog, što želimo sebi i našoj deci, kazala je Ljubica Stanković.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474868

27 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up