U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Usvojena Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme

Autor 3 apr 2019

PROKUPLJE- Na današnjem skupštinskom zasedanju u Prokuplju, odbornici su usvojili važne odluke za grad i građane, a jedna od njih je Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme.

Kako kaže gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, Grad Prokuplje dobio je saglasnost za dodatno zapošljavanje četiri vaspitačice, što će mnogo značiti građanima, obzirom da će liste čekanja biti smanjene.

-Kadrovska komisija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave prihvatila je naš zahtev na osnovu promene statusa, pošto je Prokuplje sada grad… Dobili smo saglasnost, te će u narednom periodu biti zaposlene četiri nove vaspitačice, istakao je gradonačelnik Simonović.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava ima 735 stalno zaposlenih radnika, ali je zbog prirodnog odliva, odlaska u penziju i slično, došlo do preraspodele na radnim mestima i tako se ukazala prilika za novo zapošljavanje.

-Ovo je veoma pozitivno za nas i u narednom periodu možemo očekivati još radnih mesta, kazao je Simonović i naglasio da su zapošljavanjem četiri vaspitačice, dobili i deca i zaposleni.

-Nama treba još vaspitačica i još novih mesta za decu u vrtićima i u tom cilju smo već razgovarali sa resornim Ministarstvom i rukovodstvom fabrike „Leoni“, pa se u dogledno vreme u Prokuplju mogu očekvati još dva nova vrtića u kojima će biti mesta za svu prokupačku decu, istakao je gradonačelnik Simonović.

U daljem toku sednice, odbornici su usvojili i predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini Grada Prokuplja za 2019. godinu.

Na današnjem zasedanju, Skupština je potvrdila mandat novom odborniku Vladimiru Đorđeviću.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464149

3 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions