U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Usvojene odluke od izuzetne važnosti za građane Prokuplja

Autor 7 mar 2019

PROKUPLJE- Na današnjem skupštinskom zasedanju u Prokuplju, koje je predsednik Skupštine Dejan Lazić na predlog Gradskog veća, sazvao po hitnom postupku, donete su veoma važne odluke za građane Prokuplja, među kojima je i predlog Odluke o potvrđivanju Plana detaljne regulacije izgradnje Privredne zone „Hisar“, za čiju gradnju je dala podršku i Vlada Republike Srbije, na istorijskoj sednici održanoj u Prokuplju, u oktobru mesecu prošle godine.


Kako je danas na sednici istakao zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, obzirom da se radi o jednom od najvažnijih projekata, koji će omogućiti privredni preporod Prokuplja i otvaranje novih radnih mesta, Grad Prokuplje će hitno početi izgradnju pristupnih saobraćajnica, kanala za odvod otpadnih voda i drugih potrebnih infrastrukturnih objekata, kako bi se potencijalnim stranim ulagačima i investitorima stvorili povoljni uslovi za početak izgradnje njihovih industrijskih objekata na tom prostoru.
-Radi se o prostoru od 16 hektara, a ta površina je odlukom Vlade Republike Srbije iz svojine Republike preneta u svojinu Grada Prokuplja. Na tom prostoru biće formirana nova Industrijska zona, koja će biti veoma privlačna za investitore, kazao je Paunović.
Prema njegovim rečima, izuzetan saobraćajni položaj, magistralni put Niš-Priština, auto-put Niš-Drač-Petlja na 300 metara od Industrijske zone je ono što će privući strane investitore da ulažu u Prokuplje.
-To bi preporodilo prokupački i toplički kraj, rekao je Paunović.

Pročitajte i...  U Prokuplju se održava Festival evropskog filma


On je naglasio da nova Industrijska zona predstavlja značajan privredni i radni potencijal prokupačkog kraja i podsticaj za smanjenje nezaposlenosti.
-S pravom se možemo nadati da će, zahvaljujući novoj Industrijskoj zoni, u kojoj će mnogi, sada nezaposleni, naći posao, nezaposlenost u prokupačkom biti svedena na pet odsto, što je i prosečan nivo nezaposlenosti u zemljama Evropske unije, naglasio je Paunović.
-Uz pomoć Vlade Srbije, mi smo u protekle četiri godine uspeli da zaposlimo preko 2.000 ljudi, a sada se nadamo da će taj broj biti mnogo veći, što će uticati na to da mladi ljudi ostanu ovde da žive, zaključio je Paunović.
On je naglasio da je za opremanje Industrijske zone, Vlada Srbije obezbedila blizu 500 miliona dinara i zahvalio se na takvoj podršci u razvoju ovog kraja, jer, kako je rekao, Grad Prokuplje iz svojih sredstava to nikako ne bi mogao sam da finanasira.
Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Grada za prethodnu 2018. godinu, što je, kako je istaknuto, neophodno da bi se izveštaj o budžetu kompletirao.
U nastavku sednice, odbornici su jednoglasno usvojili i predlog Odluke o potvrđivanju Plana detaljne regulacije „Gradskog groblja Đurevac“ u Prokuplju, čijom će se izgradnjom, kao je rečeno, rešiti višedecenijski problem nedostatka pogrebnog prostora na postojećem starom Gradskom groblju.
Kako je danas na sednici Skupštine rečeno, u susret novoj građevinskoj sezoni, potrebno je hitno izgraditi neophodnu infrastrukturu i obezbediti građevinske dozvole, kako bi se omogućila brža gradnja objekata na novom groblju.
Danas je jednoglasno usvojen i predlog Rešenja o utvrđivanju prava ustanovljenja stvarne službenosti bez naknade u korist EPS-a, za parcelu na kojoj će se graditi 12 kuća za stanovanje u romskom naselju Mala Guba u Prokuplju.
Radi se o neophodnosti izgradnje potrebne infrastrukture i dovođenja struje do ovog dela romskog naselja, na kome će, tokom ove građevinske sezone, biti sagraćene kuće koje su postradale u poslednjoj poplavi prilikom izlivanja reke Toplice.
Reč je o drugoj fazi projekta gradnje, koju finansira Evropska unija, a kojim će se znatno poboljšati uslovi za život Roma.
Tokom prve faze tog projekta, izgrađen je zaštitni bedem na Toplici, u dužini od 225 metara i Stražavačkoj reci od 160 metara, čime je trajno rešen problem plavljenja naselja Mala Guba i dela Industrijske zone u kojoj je fabrika „Leoni“, koja upošljava oko 2.000 radnika.
-U toku je parcelacija zemljišta i nakon izgradnje infrastrukture i trafo-stanice, počeće gradnja kuća za romske porodice, čulo se na zasedanju.
Skupština je danas usvojila i ostavku direktorke Centra za socijalni rad u Prokuplju Snežane Vukadinović, a za vršioca dužnosti direktora te ustanove imenovan je Milan Lazić, diplomirani socijalni radnik iz Prokuplja.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download huawei firmware
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free

Poslednji Naslovi

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=462587

7 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up