U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Uz stroge mere zaštite od korona virusa, prokupačka narodna kuhinja priprema i deli 300 obroka dnevno

Autor 22 okt 2020

PROKUPLJE- Narodna kuhinja Crvenog krsta u Prokuplju i u situaciji opasnosti od širenja korona virusa, uz poštovanje svih mera zaštite od širenja infekcije, svakodnevno priprema i deli 300 toplih obroka socijalno najugroženijim porodicama sa teritorije našeg grada.

-Obroci se dele u prostorijama Sportske hale u Prokuplju, uz poštovanje svih higijenskih mera zaštite od širenja korona virusa, kazali su u prokupačkom Crvenom krstu.

Kako su naglasili, podela obroka odvija se ustaljenom dinamikom i biće nastavljena i tokom narednih zimskih meseci.

U okviru naših redovnih aktivnosti, bavimo se podelom humanitarnih paketa prokupačkim penzionerima sa najnižim primanjima, ističu u Crvenom krstu i podvlače da je za podelu ostalo još oko 450 paketa koje korisnici nisu preuzeli, pa će tokom narednog perioda Crveni krst organizovati ličnu dostavu na kućne adrese.

Pročitajte i...  Drugi pišu: Slava presela i domaćinu i gostima kad su došli nezvani "gosti"

Od značajnih aktivnosti kojima se bavi ova humanitarna organizacija ove jeseni, ističu aktuelnu podelu ogrevnog drveta socijalno najugroženijim stanovnicima Prokuplja, penzionerima sa malim penzijama, nezaposlenim licima, porodicama sa više članova, romskim socijalno ugroženim porodicama sa više dece i svima onima kojima je pomoć potrebna.

-Na ovaj način biće podeljeno 300 metara kubnih drva za ogrev, a spiskove su sačinili predsednici mesnih zajednica koji najbolje poznaju socijalnu kartu svojih sugrađana, kazali su u Crvenom krstu.

Novac za nabavku drva obezbedila je lokalna samouprava koja na ovaj, ali i na druge načine, kroz donacije u hrani i svesrdnu pomoć Narodnoj kuhinji, brine o socijalno najugroženijim stanovnicima Prokuplja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487171

22 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up