U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Važno obaveštenje za ugostitelje koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim objektima

Autor 23 okt 2020

KURŠUMLIJA- Zakonom o ugostiteljstvu i Pravilnikom kojim se bliže uređuje evidencija o ugostiteljskim objektima koji ugostiteljske usluge smeštaja pružaju u nekategorisanim objektima za smeštaj (kao i kategorisanim objektima domaće radinosti), propisano je da ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja imaju obavezu da se prijave kod jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji pružaju usluge smeštaja radi evidentiranja i unošenja u Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista).

Od 1. oktobra 2020. godine ugostitelji će isključivo i jedino moći putem Centralnog informacionog sistema u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista) da prijavljuju pored domaćih, i strane turiste i na taj način ispunjavaju svoju obavezu po Zakonu o strancima.

Takođe, ugostitelji i ugostiteljski objekti koji ne budu uneti u Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista) neće moći učestvovati u projektu realizacije vaučera za odmor u Republici Srbiji.

Pročitajte i...  Juče u Blacu jedno lice pozitivno na koronu

Od 1. oktobra 2020. godine eTurista je jedini izvor podataka za Republički zavod za statistiku o turizmu i ugostiteljstvu.

Pozivaju se svi ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Kuršumlija, da ispune svoju zakonsku obavezu i prijave se radi evidentiranja i unošenja u Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista).KURŠUMLIJA-


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487236

23 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up