U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Večeras hunanitarni koncert “Pomozimo Đorđu Todoroviću”

Autor 5 avg 2019

KURŠUMLIJA- U organizaciji Kancelarije za mlade i udruženja “Kuršumlijska gitarijada” večeras od 21 čas  u centru Kuršumlije, ispred sata, održaće se humanitarni koncert za Đorđa Todorovića. Nastupiće  sledeći bendovi: Manifest, Kejsi Dzouns,  Eskadrila, Arhivatori i Ruke. Organizatori pozivaju građane da dođu na koncert i prema svojim mogućnostima doniraju sredstva za lečenje malog Đorđa.

U Hrvatskoj postoji poliklinika koja uz pomoć neurorehabilitacije robotikom bi mogla da pomogne Đorđu da napravi prve korake. Takođe, Đorđu su neophodna sredstva za rad sa terapeutom, za hidroterapije kao i za defektologa i logopeda.

Inače, Đorđe je dete iz druge uredne trudnoće, a nakon ispitivanja pri rođenju je utvrđeno da ima oštećenje mozga. Dijagnozu urođene malformacije žuljevitog tela i rascep penisa koji je neoznačen, zbog motornih funkcija koje su mu slabe. Đorđe ne sedi i ne hoda, a zbog hipotonije mišića jos uvek ne priča. Od samog rođenja leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju i u Banji Koviljaci, ali Đorđu to nije dovoljno. Njegovi roditelji nisu u mogućnosti da obezbede novčana sredstva koja bi pomogla dalji tok lečenja u drugim centrima i ustanovama.
Pomozimo Đorđu! Upišimo 650 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka “e-doniraj”-stoji u saopštenju Kancelarije za mladih.

Pročitajte i...  Vila Jugoslavija, dragulj koji je izgubio svoj sjaj

Sekretar Crvenog krsta Radosava Mićović, istakla je da će  se ovoj akciji priključili i volonteri Crvenog krsta i pozvala je takođe sve građane da pokažu i ovaj put svoju humanist i plemenitost i okviru svojih mogućnosti pomognu, da mali Đorđe prohoda.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470180

5 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up