U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Večeras se otvara izložba igračaka

Autor 24 sep 2019

PROKUPLJE- Narodni muzej Toplice je ove godine po sedmi put deo manifestacije „Dani evropske baštine“, koja se u Srbiji održava od 2002. godine. I ove godine su, baš kao i prethodnih, kako navodi direktor ove ustanove Darko Žarić, spremili veliki broj zanimljivih i poučnih sadržaja.

-Izložbom starih igračaka, večeras u 19 sati u Prokuplju, otvaramo ovu veoma važnu manifestaciju i ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane da budu deo nje. Pripremili smo raznovrstan program, u kome će svi oni moći da čuju interesantne priče i u njima učestvuju na temu ovogodišnjih „Dana evropske baštine“, a to je „Umetnost i zabava“. Kroz zadatu temu obuhvatili smo sve aspekte nasleđa posvećene umetnosti i zabavi i na taj način smo našim sugrađanima omogućili da posete kulturne sadržaje i na trenutak pobegnu iz svakodnevnog života. Cilj nam je svakako bio i da u svima nama probudimo stvaraoce, koji će brinuti i čuvati nasleđe, rekao je direktor Žarić, govoreći o predstojećoj manifestaciji.
Osnovna ideja ove manifestacije, koja će trajati do četvrtka 26. septembra, jeste da kultura u ovim danima bude dostupna svima. Da će biti baš tako, nagoveštava i veliki broj nesvakidašnjih sadržaja, koji u ova dva dana očekuju posetioce Muzeja i Galerije.
Posle otvaranja večerašnje izložbe starih igračaka, gde će biti izloženo oko 400 njih, već sutradan u 9 sati, takođe u Muzeju, zakazana je radionica „Magični svet Harija Potera“, koju će voditi Aleksandar Šljivić iz Udruženja Ordo Drakoniš iz Niša.
Na istom mestu od 12 sati, učiteljice Jelena Babić i Ljiljana Sokolović sa svojim učenicima održaće radionicu „Narodna nošnja od papira“. Veoma zanimljiv sadržaj svakako će biti onaj u kome će biti predstavljene nekadašnje igre kroz igraonicu „Stare igre za nove generacije“. U njoj će se naši mlađi sugrađani od 13 sati, upoznati sa igrama, kojima su nekada njihovi roditelji, ispunjavali slobodno vreme. U popodnevnim i večernjim satima, tačnije od 17 i 19, planiran je nastup plesne grupe „Iluzions dens studio“ i predstavljanje Doma učenika srednjih škola kroz program naslovljen „Toplici s ljubavlju“, u Galeriji „Boža Ilić“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472134

24 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up