U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Većnik za kulturu Milica Erić posetila izložbu knjiga

Autor 3 feb 2020

PROKUPLJE- Izložbu knjiga u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“, posetila je i član Gradskog veća za kulturu Milica Erić, koja je tom prilikom izrazila zadovoljstvo što se knjižni fond Biblioteke stalno uvećava, kao i broj čitalaca.

-Sa ponosom mogu da kažem da su svi članovi, korisnici usluga naše Biblioteke, maksimalno sagledani svakom novom nabavkom knjiga. Među novim knjigama su dela mnogih poznatih domaćih i starnih pisaca, podjednako su sagledane potrebe kako mlađih, tako i starijih čitalaca. Grad Prokuplje posebnu pažnju posvećuje kulturnim sadržajima, tako da smo poslednjih godina i povećali budžetska sredstva za nabavku novih knjiga. U tu svrhu, izdvojeno je oko milion dinara, čime je uvećan knjižni fond, namenjen čitaocima svih uzrasta, izjavila je većnica Erić i naglasila da sve što se uloži u knjigu, višestruko se vraća kroz broj pročitanih knjiga.
Kako ističe, zalaganjem lokalne samouprave i radom zaposlenih u Biblioteci, ova ustanova kulture ispunjava svoj standard od 4.500 knjiga.
-Nastavićemo i dalje da ulažemo u naše pisano blago, jer veliko je zadovoljstvo kada znate da je među čitaocima najveći broj dece i mladih. Iz tog razloga, trudićemo se da podignemo na viši nivo rad ove ustanove, ne samo povećanjem knjižnog fonda, već i poboljšanjem uslova za smeštaj knjiga i rad Biblioteke. U tom smislu, urađen je idejni projekat za izgradnju nove zgrade Biblioteke „Rade Drainac“, istakla je član Gradskog veća Milica Erić i podsetila da u okviru Narodne biblioteke u Prokuplju, otvorena Spomen-soba „Drainac“ i dva nova izdvojena odeljenja Biblioteke u Stražavi i Maloj Plani.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477425

3 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up