U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Veliki festival pozorišta u Prokuplju

Autor 9 avg 2019

PROKUPLJE- Od 20.do 29. avgusta u Prokuplju će biti održan jubilarni, peti po redu, pozorišni Festival “Beskraj 10 kvadrata”, koji će okupiti pozorišne trupe iz Toplice i Srbije, rekao je prokupački glumac Miroljub Mirović Facir, direktor Varoškog pozorišta “Histrion“, u čijoj se organizaciji održava ovaj Festival.
Ova godina je izuzetno važna za pozorišnu umetnost u Prokuplju jer se obeležava 100 godina od prve pozorišne predstave, 50 godina umetničkog rada prokupačkog glumca Miroljuba Mirovića Facira i pet godina Festivala “Beskraj 10 kvadrata“.

-Pomenuti Festival je karakterističan po tome da se predstave igraju na otvorenom, na sportskim terenima, trgovima, dečijim igralištima, u baštama restorana, na izletištima, u parkovima, što je privlači veliki broj gledalaca, rekao Miroljub Mirović.
Za ovogodišnji Festival, predviđene su četiri predstave iz Gornjeg Milanovca, Blaca i Prokuplja, od kojih će dve, zbog veličine glumačkog ansambla i komplikovanog izvođenja, najverovatnije biti prikazane u zatvorenom prostoru, odnosno u sali Doma kulture.
Festival “Beskraj 10 kvadrata” se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja, prokupačkih ustanova kulture i brojnih sponzora.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download
download samsung firmware
Download Nulled WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470294

9 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up