U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

Velikodušna Žitorađa

Autor 13 okt 2019

ŽITORAĐA- U 10. kolu Zone Jug Žitorađa i Morava iz Vladičinog Hana igrali su u Prokuplju 1:1. Gol za Moravu postigao je Stanković a za Žitorađu Stefanović.

Žitorađa je igrala fudbal, a Morava otišla kući zadovoljnija. Tako možemo najbolje opisati ovaj meč. Što se tiče uvodnih 20 minuta meča samo su oni danas pripali gostima iz Vladičinog Hana. Prvo su ozbiljnije pripretili preko Marka Stankovića u 12. minutu, kada je dobro odreagovao 17-godišnji Ilić. Šest minuta kasnije, u 18. minutu meča, četa Bojana Miloševića morala je da potpiše kapitulaciju posle udarca Miloša Stankovića. Lopta je od stative završila iza leđa Andrije Ilića. Od tada je na terenu postojala samo ekipa Žitorađe. Ipak, od dvocifrenog broja šansi samo je jedna uspela da završi u mreži Ivana Aleksića. Posle jedne lepe akcije, Stevan Stefanović je udarcem iskosa sa desne strane, savladao Aleksića, a igrao se 37. minut meča. Nakon toga do kraja prvog dela, kao i tokom celog drugog poluvremena ređale su se šanse domaćih jedna za drugom, ali ofanzivci na današnjem meču se nisu proslavili. Umesto da šutiraju i postižu golove, oni su želeli da loptu unesu u gol, te je zato rezultat ostao samo 1:1.  Mogli su do golova i centafor Grujić, kao i bočni igrači Dinić, Stanković i Arsenijević, ali mrežu je začarao golman gostiju Ivan Aleksić. U samom finišu meča, gosti su iz jedne polukontre, kada je Marko Stanković proigrao prezimenjaka Miloša, mogli do sva tri boda, međutim, tada je ponovo na scenu stupio mlađani Ilić i sigurnom intervencijom sačuvao svoju ekipu.

Pročitajte i...  Berba malina po tenji i blatu

Pretila je Žitorađa najviše po desnoj strani gde je svojim prodorima Marko Kitanović izluđivao svoje čuvare, ipak ti prodori nisu rezultirali pogotkom, što ne umanjuje izdanje odličnog Kitanovića, koji je sa pravom poneo epitet igrača utakmice. Uz njega i golmana Ilića, vredi pomenuti besprekorno izdanje štopera Luke Paunovića kao i partiju strelca Stevana Stefanovića.

Žitorađa nastavlja sa ustaljenom praksom, da bude nezgodan gost, ali i velikodušan domaćin, pa da bodove na svom terenu olako poklanja, kao što je slučaj bio i danas.
Ono što brine svakako sve navijače Žitorađe, jeste odnos pojedinih igrača na utakmici, a sigurno da će i pored solidne partije što šta imati da zameri svojim izabranicima Bojan Milošević.

Pročitajte i...  Slavimo Svete Apostole Petra i Pavla

U narednom kolu, očekuje nas derbi sa ekipom Puste reke iz Bojnika, koja kao i Žitorađa, ima visoke ambicije, te možemo reći da će meč u Bojniku nositi sa pravom epitete derbija kola.

FK Žitorađa: Ilić 7,5, Kitanović 8, Veselinović 6,5, Stefanović 7,5, Paunović 7,5, Petković 6,5, Stanković 6 (od 82. Milosavljević 6,5), Stamenković 6, Grujić 6 (od 69. Ristić 6,5), Todorović 6,5, Dinić 6,5 ( od 63. Arsenijević 6,5)

FK Morava (VH): Aleksić 7, Nikola A. Pavlović 6 (od 56. B. Stanković 6,5), Micić 6,5, M. Aleksić 6,5, Antić 6, Nikola M. Pavlović 6, Cvetković 6, Ž. Stanković 7, Mil. Stanković 7,5, Mar. Stanković 7, Veličković 6,5.

Pročitajte i...  Žena svog života, Aska i prava Srbijanka

 Igrač utakmice: Marko Kitanović (FK Žitorađa) 8.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473259

13 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up