U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Vesna Paunović Đukić promovisala svoju četvrtu knjigu

Autor 8 feb 2019

KURŠUMLIJA/PROKUPLJE- Početkom ove godine iz štampe je izašla četvrta knjiga književnice Vesne Paunović Đukić “Uzimanje želje”, u izdanju Narodne biblioteke „Rade Drainac“ iz Prokuplja. Ovu zbirku pripovedaka, Đukićeva je sinoć predstavila i prokupačkim ljubiteljima pisane reči. Izdanje od 300 primeraka, nagrada je književnici koju je osvojila na Drainčevim danima 2017. kada je proglašena pesnikom godine u Topličkom okrugu.

Naziv knjige je tesno povezan sa životom autorke i željom za svojim rodnim krajem, Kosovom i Metohijom. U trideset istinitih priča, sažela je momente za pamćenje koje je posvetila svojim precima i potomcima.
U godini kada se obeležava dvadeset godina od NATO agresije i izgnanstva njene porodice i sugrađana sa Kosmeta, autor će ovom knjigom ostaviti pečat i trag u vidu svedočanstva o zemlji koja je postojala, sa vedrim i vrednim ljudima, ali i o tome kako je sve srušeno i nestalo za samo jedno ratno proleće 1999. godine.
Autorka propoveda sa ozbiljnom zrelošću, na književno savremen način, konstantno se vraćajući u prošlost, sa željom da se ne zaboravi tradicija, poštovanje i rodoljublje.
Jedini interes i motiv njenog pisanja je ljubav, dobrota, zahvalnost i sećanje, kome ne da da izbledi ni u novom milenijumu.
Recenziju knjige napisala je profesor na katedri za srbistiku na Filozofskom fakultetu u Nišu, dr Mirjana Bojović Ćirković.

Pročitajte i...  Ulicom Vuka Karadžića juče poslednji put prošli automobili


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461114

8 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Vesna Paunović Đukić promovisala svoju četvrtu knjigu”

  1. Simon

    Vesna ne hladi olovku. Samo pise, a veze..

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up