U kategoriji Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

(Video) Četvrti protest u Kuršumliji: Najavljena blokada prelaza Merdare ukoliko se ne ispune zahtevi

Autor 17 jan 2019

KURŠUMLIJA- Nezadovoljni građani Kuršumlije održali su večeras četvrti protest po redu. Njima su dali podršku grupa mladih iz Žitorađe, grupa iz Prokuplja i novinar iz Beograda Srđan Škoro. Oliver Milisavljević, odbornik Dveri u SO Kuršumlija, zahvalio se Kuršumličanima i gostima na podršci i pročitao zahteve “Pokreta mladih”, koji su upućeni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Ako ne dobiju odgovor za 14 dana,rekao je da sledi radikalizacija protesta i blokada administrativnog prelaza Merdare. Novinar Srđan Škoro je istakao da je lako protestovati u Beogradu, jer u Kuršumliji se zna ime i prezime svakog ko izađe da protestuje i da je narod željan pravde i uređenog društva.

Milisavljević je pročitao pismo upućeno predsedniku Srbije, kome se „Pokret mladih“ obraća sa zahtevima.

Pročitajte i...  Nezapamćen ulov na reci Toplici

-Tražimo smenu opštinske vlasti zbog propadanja grada i neispunjavanja predizbornih obećanja i uvođenje privremenih mera. Da se pokrenu krivične prijave protiv onih koji su zloupotrebili funkciju, i ostavke svih onih direktora ako su se ogrešili o zakon. Tražimo da se opština  Kuršumlija proglasi za strateški važno područje za Srbiju. Preispitivanje svih diploma u javnim institucijama. Zastupljenost  30%,  mladih ljudi do 30 godina u sazivu buduće skupštine-kazao je Milisavljević, i dodao da je rok 14 dana za dobijanje odgovora u suprotnom sledi blokada Merdara.

Novinar Srđan Škoro je naglasio da čestita hrabrim Kuršumličanima koji su došli u ovolikom broju jer lako je protestovati u Beogradu, ali ne i u Kuršumliji gde se se zna ime i prezime svakog ko izađe da protestuje, i da može da snosi konsekvence, zato svi koji protestuju imaju njegov naklon.

Pročitajte i...  Akcija suzbijanja komaraca

– Svi koji su se ogrešili o zakon moraće da odgovaraju. Ovo je klasična pobuna naroda i ovo više niko ne može da zaustavi. Narod je željan pravde i uređenog društva, slobodnog društva gde je važno ljudsko dostojanstvo. Kuršumlija ima tri banje i jednu nevidljivu fabriku „fabriku čudo“ koja kao radi za njih. U ovim tečkim vremenima da ne odustajemo već da se izborimo da nešto promenimo-rekao je Škoro.

Protest je nastavljen šetnjom do zgrade bivše Konfekcije „7.juli“, a završen  zakazivanjem novog protesta  za četvrtak od 18 časova i zahvaljivanjem svima koji su došli kako građanima tako i gostima.

.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=219916

17 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “(Video) Četvrti protest u Kuršumliji: Najavljena blokada prelaza Merdare ukoliko se ne ispune zahtevi”

  1. Nereformisani Reformator

    Zna UDBA Beograda za svakoga za koga hoće da zna, ne sekiraj se.

  2. Banda

    Ova saka jada, preostala od *** ce da ucenjuje predsednika drzave da istera legalno izabranu lokalnu samoupravu bez izbora? E svasta.. glup, gluplji, ***!

  3. Dva brata

    Što li šeta onaj Bojović…Goran. Da ispričamo malo mi šta je pričao za nas braću. A sad dao sebi za pravo da šeta. Jeo opštinski leba godinama za Kosanicu ništa nije učinio i on šeta. Nek mu je na čast. Ostali podrška.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up