U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

(Video) “Malinijada 2018”

Autor 29 juna 2018

KURŠUMLIJA- U Kuršumliji se danas održava “Malinijada 2018” na kojoj učestvuje 11 izlagača. Večeras će biti dodeljene po tri nagrade za kategorije, najlepši štand i najbolji uzgajivač maline, a proglasiće se i  najlepše seosko domaćinstvo.

Za prestižno prvo mesto na „Malinijadi“ takmiče se: Mića Galić- Žuč, Zoran Todorović –Igrište, Zoran i Marko Nikolić- Trećak, Radovan Radovanović- Sagonjevo, Porodica Radovanović- Selova, Biljana Lazić –Žuč, Mileva Todorović- Žuč, Milovan Simijonović- Sagonjevo, Stana Ilić- Žuč, Milanka Jović-Žuč. Svi su se potrudili da im štandovi budu lepi, da celokupan asortiman predstave na što lepši način.

Biljana Lazić iz Žuča, koja je dosad osvojila tri puta prvo mesto, ističe da pod malinom ima 30 ari, da je izložila sve proizvode od maline od slatka, preko džemova do likera. Zatim kozmetiku, koja je potpuno prirodna, od sapuna do krema, melema, čajeva, sve za negu i zdravlje svake porodice.  Tu su njeni ručni radovi, ogrtači prilagođeni savremenoj ženi  i nakit koji se uklapa sa odevnim predmetima. Kaže da uz pomoć porodice sve postiže i da svake godine proširuje asortiman, jer svaka nova godina donosi novu ideju koju treba realizovati.

Porodica Radovanović iz Selove ističe, da im štand izgleda lepo pobrinula se snajka Andrijana. Unuka Ivona obučena u narodnu noćnji uči od malena da voli tradiciju i da pored toga što uglavnom degustira proizvode ima svoju korpicu i pomaže u branju voća.

Zoran i Marko Nikolić iz Trećaka, naglašavaju da imaju malinu na 60 ari. Izložili su likere, med, džemove, slatka, sokove, zatim krompir, koji je tek u cvetu a krupan je kao da kraj sezone, zatim pečurke vrganje i lisičare. Takmiče se redovno i očekuju nagradu.

Umetnička dela izložila je Katica Jović, koja živi na relaciji Pariz -Kuršumlija. Ona se bavi slikanjem na svili i platnu a od prošle godine radi na ukrasnim tikvama sa akrilnim bojama, koje je sama zasadila na imanju u Vrševcu. Zatim radi na kamenu i drvetu. Inspiracija joj je priroda, zatim lepota žene, koja dominira na njenim predmetima, sve uklopljeno u celinu. Kaže da je priroda toliko fascinantna da joj je najveća inspiracija.Njen cilj je da organizuje izložbu a najveća podrška joj je suprug Laketa.

Zorica Savić iz Kuršumlije, pored figura Đavolje varoši koje su sartifikovane i koje godinama prave porodično, ima maline koje su zasađene na njenom porodičnom imanju u Mačkovcu i pravi sve od voća: likere, sirupe, kompote, džemove, koju su u ambalaži neobičnog oblika. Kaže da joj predstavlja zadovoljstvo da pravi kompletan asortiman a pomožu joj svi ukućani.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82338

29 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up