U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

(Video) Ovako je Prokupčanin, koji živi u Švajcarskoj, išao po badnjak

Autor 7 jan 2019

PROKUPLJE- Odlazak po badnjak u šumu je stari srpski običaj koji se i danas rado primenjuje, ali način na koji je to učinio jedan Prokupčanin koji živi i radi u Švajcarskoj, izazvao je dosta pažnje na društvenim mrežama.

Ljubiša Marunović (53) rodom iz Prokuplja, koji je nastanjen u mirnom švajcarskom gradu Misiju, postao je prava atrakcija nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak u kojem se vidi kako u luksuznom “ferariju” prevozi badnjak od šume do kuće.

U ekskluzivnom razgovoru za “Blic”, on je otkrio da je na ideju došao nakon što je video komšije kako u svojim automobilima donose jelke za katolički Božić.

– Video sam kako oni stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i rešio sam da ove godine i ja odem po badnjak “ferarijem”. Pre njega sam takođe vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam radio ovako nešto – rekao je Ljubiša, inače vlasnik radnje “Tefani Pneus” koja se bavi prodajom felni i pneumatika za skupe četvorotočkaše.

– Naravno, pre nego što sam stavio drvo u automobil, sve smo lepo zaštitili da ne dođe do oštećenja. Kada je video postao viralan na mrežama, počeli su da mi se javljaju rodbina i prijatelji, sve ih je interesovalo da li sam stavio nešto na sedište, izgleda da su brinuli više od mene šta će biti sa automobilom – kaže Ljubiša kroz smeh, dodajući da vodi računa o tome da Božić uvek proslavi tradicionalno, kao i svaki prosečni Srbin, kao i da mu je društvo tokom vožnje pravila njegova ćerka Anja.

Foto: Ljubiša Marunović, privatna arhiva

Ono što nas je najviše zanimalo, jeste kako su reagovale komšije Švajcarci, tačnije, da li im je bilo čudno što na taj način donosi badnjak u svoj dom.

– Kada su me videli, bilo im je na prvi pogled čudno, ali sam im posle objasnio da je za nas badnjak isto što i njima jelka. Posle im je cela ta priča postala simpatična – rekao je Ljubiša, dodajući da je nedugo pošto je snimak postao viralan na društvenim mrežama i kad se još nije znao identitet vozača, dobio dosta poruka od prijatelja u kojima su ga pitali da li je to on “ferarijem” išao u šumu.

Iako je ispod njegove objave na Fejsbuku bilo dosta komentra da možda badnjaku nije mesto u tako luskuznom automobilu, Ljubiša je svima odgovarao sa osmehom, navodeći da se ne kaje što je to učinio.

Ipak, 28 godina teškog rada i poštenog rada u Švajcarskoj daju za pravo da čovek proslavi Božić onako kako on to hoće, pa čak i ako je u to uključen odlazak u šumu sa “crvenim bikom” i stavljanje masivnih hrastovih grana na njegov krov.

(Izvor Blic)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=90239

7 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “(Video) Ovako je Prokupčanin, koji živi u Švajcarskoj, išao po badnjak”

  1. Trnavac seljak

    Svaka cast Marunovicu,ali jedno mi nije jasno,zar za 6 januar nebi trebalo da bude u tom delu evrope velika kolicina snega a ne da je suvo i skroz cisto kao u maju mesecu.

  2. Opanak ,vunene carape,sajkacu.To treba da vide

  3. Preduzetnik filantrop

    Evo najboljeg dokaza da treba ostati u Srbiji. Dok se dobro ne oznojis za svog gazdu, da bi zaradio za par piva ne prijaju kao ovome. A tek kad bi teško rmbacili za dva piva na dan to bi bilo kao nektar da pijete. Zato ostajte ovde jer je toplo i pivo je vas krajnji domet. Ne brinite vi ni toliko ali su gazde dobre i veliki filantropi. Ostajte ovde.

  4. Istina prokupcanin…moj drug,lud sto posto…..

  5. Tako se to radi brate moj,pokazao si da običaje naše poštujemo i čuvamo gde god bili po svetu belom….živeli i živ mi bio sto godina ti i tvoja pirodica.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up