Smiley face
U kategoriji Blace, Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

(Video) Počela „Kuršumlijska gitarijada“, nastupilo „Zabranjeno pušenje“

Autor 21 jula 2018

KURŠUMLIJA- „Kuršumlijska gitarijada 2018“, započela je tvrdim zvukom, odličnom svirkom  „Zabranjenog pušenja“ a kao predgrupe u  takmičarskom delu 7 bendova: Radiofoniks, Sajke Vois, Pourpur, Majdan,  Kasirke, Multi Cultus, Kasirke, Ki  i plesna grupa Ragnarok. Davor Sučić –Sejo Sakson, naglasio je da muzika na prostoru ex Yu, može da učini mnogo, da sruši sve barijere koje razdvajaju u političkom smislu. Da se polako rokenrol vraća na velika vrata a da su zapravo najveći rokenrol i muzički festivali u Srbiji, i da bendovi koji imaju višedecenijsko postojanje moraju i dalje da postavljaju visoke muzičke  standarde na ovim prostorima.

-Nema razlike između velikih gradova i malih, provincija je mentalni sklop u glavama ljudi. Sa istom energijom se nastupa u velikim i malim dvoranama jer apsolutno  svuda svi pokazuju mladima ljudima najbolje što rokenrol nudi. Odgovornost znači kvalitet, nemanje prava na stagnaciju. Naziv benda „Zabranjeno pušenje“, bio je privremen a zapravo ostao istorijski, jer kada se pojavite kao mlad bend na TV u ono vreme i to vidi 22 milona ljudi to je početak slave. Film  „Pišonja i Žuga“ biće realizovan sledeće godine, koji će ekranizovati istoimenu pesmu-kazao je Davor Sučić –Sejo Sakson.

Sejo Sakson je pojasnio da je „Fildžan viška“, njegova  biografija, sve ono strašno što nam se dešavalo u toku nesrećnog rata smešteno je u rečima te pesme. kaže da pripremaju novi album koji izlazi za 3 meseca, pesme su sa različitim temama, i da znaju da moraju  da drže  „visoki standard“, jer to se očekuje od njih.

–Mislim da nama ono što se dešavalo nakon pesme  „ Crko maršal“, sigurno ne bi da je bilo interneta, usledila bi velika podrška ljudi. No, vremena cenzure trebalo bi da su valjda prošlost.  Naša prednost sa Balkana je isti jezik i da radimo na kulturnom, sportskom i ekonomskom jačanju i zbližavanju a ne na  sve strane da se  govori non stop „Srbi, Hrvati, Muslimani“ u podeonom smislu.  Velike zemlje osnažuju  se ekonomski a mi nazadujemo, primer je da su Kinezi u okruženju kupili pet luka a mi svi sa ex Yu šta radimo! Vreme je za buđenje da progledamo i da počnemo drugačije da gledamo na stvari, da se okrenemo pravim vrednostima –rekao je Sejo Sakson, i na kraju zaključio: „ U socijalizmu nekako u sva politička previranja “rokenrol je živeo“, bio je dozvoljen a proteklom periodu je ekspanzija turbo-folka.  Rokenrol je religija, ali ona koja spaja sve, jezik koji prepoznaju svi. To je svetska priča-rekao je Davor Sučić –Sejo Sakson.

Inače, druge večeri prvo nastupaju  finalisti: Radiofoniks, Sajke Vois, Majdan,  Multi Cultus, Ki , zatim Ragnarok, a u 22 Galija, posle ponoći proglašenje pobednika po oceni stručnog žirijai za kraj prošlogodišnji pobednik Random.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=83067

21 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “(Video) Počela „Kuršumlijska gitarijada“, nastupilo „Zabranjeno pušenje“”

  1. Dzabe kad nije pevao Nele

  2. Maks

    Pevac iz ZP je bio haos. Drao se i non stop pricao kao neki radnik na vasaru da me je zabolela glava.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up