Soko Banja

FAM

FAM

BlaceKulturaKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

Vikend za pamćenje učenika Muzičke škole „Kornelije Stanković“

PROKUPLJE- Učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Prokuplju, i ove školske godine nastavljaju da nižu briljantne rezultate na svim takmičenjima na kojima učestvuju. Tako za sobom imaju još jedan veoma uspešan takmičarski vikend, kada je reč o nagradama, koje su doneli u svoju školu i svoj grad.

U subotu 20. aprila, hor škole je učestvovao na Međunarodnom takmičenju horova u Valjevu i osvojio prvu nagradu sa 91 poenom. Pripala im je i specijalna nagrada za muzičko-scenski nastup, a dirigent hora je bila nastavnica Sanja Stojković Antović, dok je za klavirsku pratnju bio zadužen nastavnik Denis Sušica.

    

Na takmičenju „Dani harmonike” u Ugljeviku u Republici Srpskoj, koje je održano od 19. do 22. aprila, učenici iz klase nastavnika Dušana Markovića, Luka Đorđević i Bogdan Kocić, pobedili su u svojim kategorijama osvojivši maksimalnih 100 poena.

-Istog dana u Aleksincu je održano i takmičenje „Viva harmonika”, gde su učestvovali učenici naše škole. Imali smo dva predstavnika iz izdvojenog odeljenja u Žitorađi, a to su Vasilije Dinić i Vojin Zekić, koji su osvojili po prvu nagradu. Vasilije sa 94, a Vojin sa 90 poena, obojica su iz klase nastavnika Dalibora Dabića, rekli su u ovoj Muzičkoj školi.

   

Kako su naveli, na istom takmičenju predstavio se i učenik iz izdvojenog odeljenja u Kuršumliji Ilija Novaković i osvojio drugu nagradu i odličnih 85 poena. Ilija se muzički obrazuje u klasi nastavnika Vladimira Pavlovića.

– Imali smo i predstavnika iz Prokuplja u Aleksincu, bio je to Mihajlo Stanojević, čiji je mentor Oliver Mladenović, koji je svakako zaslužan za prvu nagradu ovog učenika i njegovih 95 poena, naglasili su vrlo zadovoljno u ovoj prokupačkoj školi, koja je inače nadaleko čuvena po uspesima svojih vrednih i talentovanih đaka.

   

I to nije sve, jer je i nedelja 21. april, kada je u Beogradu učestvovalo 14 učenika iz ove škole na Međunarodnom takmičenju solfeđa i teorije muzike, bila i više nego uspešna.

-Nastavnica Miljana Pavlović je vodila četiri učenika na ovo takmičenje i svi su osvojili prve nagrade. To su bili Matija Ojdanić (solfeđo) sa 97,33 poena, Savo Radenović (Teorija muzike) sa 100 poena, Neda Kovačević (Teorija muzike) 100 poena i Ana Đorđević (Teorija muzike) sa takođe 100 poena.Tu je i mentor Suzana Sudimac iz izdvojenog odeljenja u Kuršumliji, koja je na takmičenje iz Teorije muzike vodila tri učenika, koji nisu bili ništa manje uspešni. Tako je Jovana Čolović  osvojila drugu nagradu  i 85 poena, Pavle Radosavljević je osvojio prvu i 97,5, dok je Anđela Ristić sa 98 poena takođe bila prvoplasirana, s ponosom je direktor ove škole, Vladimir Drobnjak, nabrojao uspehe svojih đaka.

Ovaj niz odličnih rezultata nastavljen je i sa nastavnicom Lidijom Mitrović, koja je imala dva učenika na takmičenju, Anku Prelić (Teorija muzike – 100 poena, I nagrada) i Dunju Marković (Teorija muzike – 65 poena, pohvala).

Tu je i Maja Jovanović, nastavnica iz Prokuplja, uz čiju pomoć su uspehe postigla dva njena učenika, Mihajlo Todorović (solfeđo – 98,66 poena, I nagrada) i Ana Đurić (Teorija muzike – 96 poena, I nagrada).

U ekipi Sanje Stojković Antović, nastavnice iz izdvojenog odeljenja u Žitorađi, koja je takođe briljirala i oduševila, bili su Petar Slavković (Teorija muzike – 100 poena, I nagrada), Anastasija Milenković (Teorija muzike – 100 poena, I nagrada) i Dunja Milenković (Teorija muzike – 92 poena, I nagrada).

Sasvim je sigurno da su ovi i ovakvi uspesi, rezultat vrednog i marljivog rada talentovanih učenika i nastavnika u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“. Nagrade nismo brojali, jer znamo da ovde nije kraj i da će ovi talentovani i dobri đaci, nastaviti da raduju svoje roditelje i nastavnike, ali i svoj grad novim uspesima, a svi mi zajedno, svakim od njih ponaosob treba da se ponosimo.

4
0
Soko Banja

Povezano

Back to top button