U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Reportaža.

Više od obućara!

Autor 8 maj 2019

PROKUPLJE- Ovaj originalni uvod u zbirku poezije u kojoj su se našle i pesme Slobodana Miloševića, popularnog “Cobija”, otkrile su nam još jednog anonimnog, tihog i skromnog umetnika.

“Tada je, naime, naš Slobodan, sin svima znanog obućara “Micka”, koji je završio svoju dugotrajnu, vrednu i uspešnu karijeru, ne samo kao zanatlija, već i veliki drug i narodni čovek, ostavivši naslednika, identičnih majstorskih vrlina i vaspitanja, nastavio porodičnu tradiciju”  –    „Ali nam otkrio i neke njegove, do tada nepoznate talente.“

Slobodan je, kao što je već napisano, pesnik, ali i vrsni aforističar.

Svoj dar za crtanje, nije primetila većina njegovih mušterija, ali na zidu njegove radnje, u moru cipela koje čekaju na popravku, nalazi se jedna zastakljena grafika, crtež perom i tušem, koji vrlo nadahnuto prikazuje scenu bure na moru, brod koji tone, i davljenike koji grčevito pokušavaju da se spasu, plivajući prema, i penjuči se na čamac među uzburkanim talasima.

Međutim, retki, ili gotovo niko neće primetiti da je taj “čamac” zapravo simbol obućarskog zanata i da se davljenici, u stvari , penju, i traže spas u velikoj patici.

Tako nam je Slobodan otkrio još jedan svoj talenat, talenat za crtanje, koji mu je pomogao da mladih dana na moru, radeći tetovaže tek nagrnulim Rusima na naše primorje, finansira i svoj boavak na moru.

Žao mu je, kaže, što nema više vremena koje bi posvetio crtanju, ali je život takav. Posao, kuća, dvoje zlatne dece, dečaka i devojčicu, kojima se Slobodan trudi da usadi pravo domaće vaspitanje, što je u današnje vreme prava retkost …

Za ovog mladića se slobodno može reći da ima zlatne ruke, jer je i mnogobrojne građevinske radove na svojoj kući izveo sasvim sam, sa svojih deset prstiju.

I na kraju, odaću vam malu tajnu. Ja i Slobodan smo se upoznali na terasi nekadašnje kafane “Nova Evropa” u Prokuplju.

I nećete mi verovati, tema razgovora između mene i ovog, tada dugokosog mladića, bila je – gitara.

Tada sam otkrio da je naš popularni “Cipelić”, zapravo, prava rokerska duša, i da poseduje kopiju

poznate svetske marke gitara “Fender”.

E pa dosta je “Slobodane Miloševiću”, ako ovako i dalje nastaviš, izložićeš nas riziku da nas ponovo bombarduju.

A mi samo želimo da popravimo cipele !!!

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465785

8 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Više od obućara!”

  1. Anonimni

    Poznajem Slobu jos iz mladjanih dana, vrlo pozitivan lik!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions