DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Vlada Car pedeseti put dao krv

PROKUPLJE – Po svojoj humanosti, fotografiji, kao novinar, radnik prokupačkog Doma kulture, verni ljubitelj koka – kole, dobar prijatelj ili dobrovoljni davalac krvi, Vladan Milutinović je prepoznatljiv u Prokuplju. Svi znaju Cara. A juče je 50. put dobrovoljno dao krv i nekome spasio život.

Počeo sam još u srednjoj školi… Postao sam dobrovoljni davalac krvi daleke 1990. godine. U početku je bilo iz radoznalosti, ali i zbog slobodnih dana u školi – priča Vladan Milutinović Car.

Kada je došlo vreme da se ide u vojsku, Car je nastavio da daje krv, a kasnije i na preporuku lekara. Krv daje četiri puta godišnje. Kao radnik prokupačkog Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“, podstakao je i svoje kolege da mu se pridruže, pa mu se tako, u humanosti, pridružilo još desetoro kolega. Svi imaju isti cilj, da njihova krv nekome spasi život. Poslednjih godina, prokupački Dom kulture, postao je mesto, gde svi mogu da daju krv u određenim danima. Vladan ističe da se mnogo njegovih prijatelja i poznanika pridruži u davanju krvi i da ceni slogu i zdrav razum Prokupčana koji se odazivaju akcijama.

Čovekova veličina ogleda se u tome, koliko je spreman da bezuslovno pomogne u svakoj situaciji. Zato ljudi vole prokupačkog Cara, a slobodno se može reći da je uz svoj rođendan, proslavio i veliki jubilej humanosti.

100% LikesVS
0% Dislikes
Back to top button